Vodafone, Türkiye’nin üstünü çizdi!..

Vodafone UK, 15 Haziran 2017’de ücretsiz roaming listesine eklediği Türkiye’yi 10 Mayıs 2018’de listeden çıkartıyor. İngilizler, Türkiye’de Vodafone nimetlerinden faydalanmak için günlük 6 sterlin ödeyecek.Avrupa Konseyi’nin kararı neticesinde, 15 Haziran 2017’den itibaren, AB üyesi ülkesindeki herhangi bir operatörden hizmet alan mobil telekomünikasyon kullanıcıları, ekstra bir ücret ödemeden, kendi faturalarındaki tutarlar üzerinden haberleşme imkanına kavuştu.BREXIT, konuları biraz durumu çetrefilli hale getirmiş olsa da Vodafone Group, Vodafone UK’deki şirketinin abonelerine de bu hakkı tanımıştı. 15 Haziran 2017’den itibaren, aboneler, İngiltere’de geçerli paketlerini, Avrupa’nın diğer ülkelerinde de herhangi bir ücret ödemeden kullanabiliyorlardı. Vodafone UK, AB üyesi olmasa da Türkiye’yi de bu listeye eklemişti.
10 Mayıs 2018 Son Gün
Ancak, Vodafone UK, aldığı bir karar ile Arnavutluk, Bosna Hersek ve Türkiye’yi, 10 Mayıs 2018’den itibaren, ücretsiz avrupa roaming listesinden çıkartacağını ve diğer dünya tarifesine koyacağını açıkladı. Bu da Vodafone UK abonelerinin, Türkiye’yi ziyaret ettiklerinde, mevcut tarifelerini kullanmak için günlük ekstra 6 Sterlin ücret ödeyecekleri anlamına geliyor.
İngiltere’de yaşayan Türk diasporası ise konuya tepkili.
Sosyal ağlardaki paylaşımlarında
“Sözleşme iptali seçeneği sunar inşallah”
‘Üzücü ama gerçek”
“Ben, Türkiye’de de sadece bu sebeple Vodafone kullanıyordum. Eyvah, Eyvah”
“Ne büyük utanç”
ifadelerine yer veren Türk asıllı Vodafone kullanıcıları, kararın geri çekilmesini istiyor.
Etki-Tepki
Kazanan-Kaybeden
Arayan-Aranan
olduğu gibi, mıknatısın da roaming’in de iki yönü var. Şimdi Vodafone Türkiye kullanıcıları, RED adı altında sunulan ve yurtdışında mevcut paketlerin kullanıma olanak sağlayan tarifelerin Vodafone Türkiye tarafından hizmete sunulup sunulmayacağı konusunda endişeli.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu