Intel, 5G modem birimini Apple’a sattı

Intel, akıllı telefonlar için geliştirdiği 5G modemlerin telif hakkını ve bu alanda çalışan 2.200 personeli Apple'a devretme kararı aldı.

Akıllı telefon işinden çıkacağını duyuran ve konuyla ilgili toplam 8.700 patenti satışa çıkartan Intel, akıllı telefonlar için geliştirilen 5G modemlerin geliştirildiği birimi ve konuyla ilgili fikri mülkiyet haklarını toplam bir milyar dolara Apple’a satacağını açıkladı. Anlaşmanın, yılın son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Apple, 5G ile ilgili patentler yanında, Intel’de çalışan 2.200 personeli de bünyesine katacak. Apple’ın bu patentlerle bu alanda yaklaşık 17.000 patente sahip olması bekleniyor. Intel ise nesnelerin interneti ve otonom araçlarla ilgili çalışmalarına devam devam edecek, bu alanlarda 5G çalışmalarına devam edecek.

Uzun yıllar mobil alana doğru ürün ve hizmetlerini geliştirmeye çalışan Intel, bu satış ile mobilde havlu attığını kabul etmiş durumdu. Intel, sektörün hakimi Qualcomm ile ne mobil işlemci alanında ne de yonga setleri konusunda yürüttüğü mücadelede başarılı olamadı.

Apple ise Qualcomm ile yaşadığı sorunlar neticesinde çeşitli patent davaları ile yüzleşti ve yüklü tazminatlar ödemek zorunda kaldı. Son olarak 5G alanında Qualcomm ile çalışmak yerine kendi 5G modemini geliştirmeye yönelik adımlar attı. Intel’den aldığı patentler ve transfer ettiği personel ile bu adımlarını taçlandırmış oldu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu