
Avrupa’da TIR’lar gözlem altında
Eutelsat ve Qualcom tarafından üretilen ve pazarlanan EutelTRACSın terminal sayısı Avrupada 27 bini aştı. İlk mobil araç ve takip filo yönetim sistemi olan EutelTRACS sayesinde lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalar araç filoları ile kesintisiz ve güvenli iletişim kurabiliyor. Eutelsatın 10 derece Doğudaki W1 ve 36 Doğudaki SESAT 1 uyduları üzerinden kullanılabilen EutelTRACS terminal sayısı Avrupada 27 bini aştı. Türkiyede ise Satko tarafından sağlanan bu sistemle 100den fazla lojistik şirketi, 3 bin adet mobil araç terminali ile kesintisiz iletişim kuruyor.
Temel olarak iki nokta arasında veri transferi sağlayan EutelTRACS ile lojistik firmaları, araçlarının bulunduğu konum hakkındaki bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyor. Sürücü ile sürekli mesaj alışverişinin yanı sıra EutelTRACS sayesinde araç ve merkez arasındaki veri transferi de rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor.
Mobil araçların ve bu araçlar içindeki insan kaynağının yönetim, kontrol ve planlanmasını sağlayan EutelTRACS, aralarında ABD, Almanya, Japonya, Çin gibi ülkelerin bulunduğu 32 ülkede, 470 bin araç ve gemide kullanılıyor. Araçlara yüklemeden boşaltmaya kadar geçen süre içinde gerekli tüm aşamaların düzenli bir şekilde organize edilmesi sağlanıyor. Bu sistem sayesinde Kazakistandaki bir TIR, Stuttgartdaki merkezi veya Kuzey Denizindeki bir gemi, İngilteredeki merkeziyle sorunsuz iletişim kurabiliyor. BM ve NATO da sistemin güvenilirliği nedeniyle EutelTRACSı tercih eden kuruluşlar arasında yer alıyor.