Çağrı merkezi eğitimi için laboratuvar kuruldu

Üniversite-sanayi işbirliğinin önemini her fırsatta vurgulayan Okan Üniversitesi, Türkiye’de ilk kez kendi bünyesinde kurduğu Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nde ‘çağrı merkezi laboratuvarını’ hayata geçirdi. Bugüne dek 60 öğrencinin eğitim aldığı ve Çağrı merkezi sektörüne yönelik Türkiye’deki tek örgün eğitim programı olan “Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü” eğitimlerinden önümüzdeki yıl sonuna kadar 1.000 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Çağrı Merkezi Laboratuvarı’nın açılış töreninde konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, üniversite bünyesinde kurulan tüm bölümlerin piyasa araştırması sonrasında açıldığına dikkat çekti. “Sadece Türkiye’de değil dünyada hangi sektörlere ihtiyaç var ve mezun olan öğrenciler nasıl iş bulabilir diye araştırmalar yapıyoruz” açıklamasında bulunan Okan, “Türkiye’deki çağrı merkezlerinde nitelikli elemana duyulan ihtiyacı gördük ve bölümümüz açtık. Uygulama merkezimizi de pratik bilgilerin desteklenmesi adına hayata geçirdik. Böylece öğrencilerimiz daha okurken çalışmaya başlayacak ve eleman ihtiyacı olan şirketlerle buluşacaklar” diye konuştu. Okan Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilerin girişimci olmasını istediklerine vurgu yapan Okan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini yakalayabilmesi için üniversite-sanayi işbirliğine ihtiyaç var. Biz bu anlamda öğrencilerimizi yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çağrı merkezleri konusu da öne çıkan bir sektör. Öğrencilerimiz çalışırken iş bulsun, girişimci olsunlar istiyoruz. Bu maksatla Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi’miz aracılığıyla verilen kredilerde öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Diğer üniversitelerin de çağrı merkezi bölümü konusunda bizi takip edeceğine inanıyoruz. Rekabetçi bir ortam kaliteyi de beraberinde getirecektir.”

“Misyonumuza yüzde 100 uyan bir adım attık”
Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ise laboratuvar açılışının Okan Üniversitesi’nin misyonuna yüzde 100 uyan bir adım olduğunu söyledi. Okan Üniversitesi öğrencilerinin iş yaşamına okulla birlikte hazırlandığını dile getiren Prof. Dr. Kut, “Bunun en önemli bacağı ise teorik bilgiyi pratik ile sağlayabilmek. Kurduğumuz bu laboratuvar ise bunun en güzel örneği” dedi. Laboratuvar için Çağrı Merkezleri  Derneği ve Call Center Hotel ile bir çalışma yaptıkların işaret eden Prof. Dr. Kut, “Türkiye’deki ilk örgün çağrı merkezi önlisans programını açtık. Bu gururla bahsedebileceğimiz ilklerimizden bir tanesi” ifadesinde bulundu.

“İş yaşamının ihtiyaçlarını görüyoruz”

Bölümden mezun olan öğrencilerin çağrı merkezi sektöründe iyi birer yönetici olmasını hedeflediklerini vurgulayan Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kahriman ise, “Buradan mezun olan gençleri, sektörün geleceğini şekillendirecek genç yönetici adayları olarak görüyor, hatta kendi girişimleriyle sektöre yeni oluşumlar kazandırmalarını amaçlıyoruz. Çağrı merkezi sektörü çok hızlı büyüyor. Nitelikli çalışan ihtiyacı da aynı şekilde hızla artıyor. İş yaşamına yakınlığı ile bilinen üniversitemiz bu ihtiyacı görerek Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nü hayata geçirdi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, sektör çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları zorunluluğu getirileceği biliniyor. Okan Üniversitesi olarak, öngörülü bir yaklaşımla aksiyon aldık ve bugüne kadar 60 öğrencinin eğitim aldığı bu programı hayata geçirdik. CCH gibi duyarlı sektör oyuncularının da değerli destekleriyle önümüzdeki yıl sonuna kadar 1.000 öğrenciye eğitim vermeyi  hedefliyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu