Çalışma hayatında özgürlük dönemi


Teknoloji mesai kavramını değiştirecek

E-Marketer raporuna göre, 2016 yılı başında internete bağlanan kullanıcı sayısının 3 milyarı aşması, dünya genelinde tablet kullanıcı sayısının 1 milyarı geçmesi bekleniyor. Raporda, 2019 yılına gelindiğinde, dünyadaki her iki kişiden birinin internete bağlanacağı öngörülüyor. Küresel çapta bağımsız araştırmalar yapan Censuswide tarafından yapılan diğer araştırma ise teknolojinin gelecekte iş hayatını nasıl değiştireceğini gözler önüne seriyor. ABD, İngiltere ve Almanya’dan 9.000 beyaz yakalının katıldığı araştırmada, mobil iş gücünün önemine dikkat çekiliyor. Katılımcıların yüzde 69’u istenilen yerden çalışabilme esnekliğinin önemine değinerek, dijital dünyada fiziksel ofislere ihtiyaç olmadığını belirtiyor.

Belirli aralıklarla anket ve araştırma yaparak Ar-Ge gücünü yeni eğilimlere göre şekillendiren Unify, teknolojinin gelecekte iş hayatını nasıl değiştireceğini gözler önüne sermek için yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Küresel çapta bağımsız araştırmalar yapan Censuswide ile koordineli gerçekleştirilen araştırmaya katılanların yüzde 65’i yaptıkları işin 5 yıl içinde aynı kalmayacağını, teknoloji dönüşümü ile kesinlikle değişime uğrayacağını ifade ediyor. Katılımcıların yüzde 35’i mevcut rollerini sürdüremeyeceğini düşünüyor. Sonuçlarda çalışma şekillerinin ve yapılan işlerin gelişen teknoloji ve iş yapma beklentileri ile değişime uğrayacağı net bir şekilde belirtiliyor. Araştırma, her yerden ve her zaman ulaşılabilir olma avantajı sağlayan teknolojiler sayesinde iş süreçlerinin radikal şekilde farklılaşacağını ortaya koyuyor.

Klasik mesai dönemi bitiyor, çalışanlar yeniliklere açık işletmeleri tercih ediyor

Katılımcıların yüzde 69’u istenilen yerden çalışabilme esnekliğinin önemine değinerek geçmişe oranla fiziksel ofis ihtiyacının artık gerekli bir ihtiyaç olmadığını belirtiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 20’si mesailerinin yüzde 50’den fazlasını ofis dışında geçirdiklerini söylerken, yüzde 27’si ofis dışındaki çalışma saatlerinin yüzde 50 oranında olmasını istiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 53’ü ise serbest çalışma modelini tercih ettiklerini belirtirken, çalışmak istedikleri işyerlerinin yeniliklere açık olmasını istiyor.

İş dünyası mobiliteye ve esnek çalışma saatlerine doğru evriliyor

Ar-Ge gücü ve deneyimiyle iletişim sektörüne yön veren Unify, bulut tabanlı yeni nesil ürünü Circuit ile kurumların tüm iletişim kanallarını tek ekranda topluyor. Mobil çalışma eğilimin giderek arttığı günümüzde kurumlar ve çalışanlar, kendilerini rahat hissettirecek ve özgür kılacak iletişim kanallarını tercih ediyor. Tüm iletişim kanallarına tek bir ekranda sığdıran Unify, iki yılı aşkın süreç sonunda milenyum kuşağının da içinde olan 1.000’den fazla kullanıcının geri beslemelerini dikkate alarak “Circuit” uygulamasını geliştirdi. İletişim alışkanlıklarını değiştirecek çözüm, daha çok e-posta üzerinden yapılan iletişimi kolaylaştırıyor.

Yenilikçi teknolojiler statükoyu değiştirecek

Yeni nesil şirket çalışan beklentilerinin mevcut sistemlerin çok daha ötesinde olduğunu vurgulayan Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Küresel çapta yenilikçi iletişim yazılımı ve hizmetleri sunuyoruz. Yeni çalışma modeli ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve iş performansını artırmaya yardımcı olmak için çalışıyoruz. İş dünyasının mobil ve esnek çalışmaya doğru evrildiği gerçeğinden yola çıkarak Circuit’u Amerika ve Avrupa’dan sonra Türkiye pazarına sunma kararı aldık. Tüm iletişim kanallarını tek ekranda birleştiren Circuit, özellikle son yıllarda kurumların ve bireylerin haberleşme alışkanlıkları üzerinde sürdürdüğümüz kapsamlı bir araştırmanın ve çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı. Circuit, güvenli ve dinamik işbirliğini, evrensel memnuniyeti bir araya toplayan, güçlendiren, geliştiren yeni bir iletişim ve işbirliği platformu. Çözüm, farklı şehirlerdeki, kıtalardaki insanlarla karşı karşıya görüşme konforunu sağlayan yeni bir teknoloji. Yerel veya uluslararası olmalarından bağımsız, özellikle bayileri, sahada çalışanları olan işletmeler, tümleşik iletişimle zamandan, konaklama ve seyahat masraflarından tasarruf ediyorlar.” dedi.

Tek ekran üzerinden bütün iletişim ihtiyaçları karşılanıyor

İnternet tarayıcısı üzerinden kolayca ses, video, masaüstü ekran paylaşımı yapmayı sağlayan Circuit uygulaması, her işletim sisteminde kolayca çalışıyor. PC veya istenilen mobil cihaz üzerinden kullanıcılara bilgiye erişim, konferans, dosya paylaşımı gibi esnek çalışma imkânı tanıyan Circuit, mobilitenin ön planda olduğu yeni nesil iş hayatına yeni bir soluk kazandırıyor. Uygulama içerisinde konulara göre istenilen başlık açılabiliyor ve sadece izlenilmek istenilen konular takip edilebiliyor. Kullanıcılar, kendilerini ilgilendiren konu başlıklarında tüm yazışmaları kolayca takip edebiliyor. Circuit’in bir diğer avantajı da grup içerisinde paylaşılan dokümanların tek bir yerde toplanması. Böylece ekip çalışması içerisindeki kimin, hangi dosyayı ne zaman paylaştığı görülebiliyor, daha önce yazılanlar aranarak zaman kaybı yaşanmıyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu