CEO kulubünde rekabet konuşuldu

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ve IBM Türk etkinlik sponsorluğunda düzenlenen CEO Club toplantısı “Yeni Normalde Rekabet” konu başlığı altında birçok değerli markanın yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ile Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in ev sahipliği yaparken, IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk’un yanı sıra, Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda, IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk “Kaostan Fırsata” konulu konuşması ile deneyimlerini paylaştı. Charouk konuşmasında şunları söyledi:

“Bir kurumun yaşamı boyunca farklılığını değerlendirirken neler, gerçekleştirdiğine, var olduğu dünyayı nasıl değiştirdiğine bakmak gerekir. IBM’in 100 yıllık geçmişi kendi içinde bir tutarlılık ve bununla birlikte geleceğe yönelik sürekli bir değişimi simgeler. IBM’in başarısı rastlantısal değildir; kurulduğundan bu yana geleceğe dönük vizyonu, stratejileri ve bunları gerçeğe dönüştürebilmesinin bir sonucudur.”

Toplantının “CEO SUMMIT” bölümünde ise “Yeni Normalde Rekabet” konusu tartışıldı. CEO Club Başkanı Akın Öngör moderatörlüğünde gerçekleşen bölümde söz alan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2008 krizinden sonra tüm dünyanın yeni normali nasıl yöneteceğini tartıştığını dile getirerek, “Vodafone olarak biz de bu konuyu tartışmak amacıyla Future Agenda programını oluşturduk. 5 kıtada 50’nin üzerinde çalıştay düzenledik.

Birçok kişiden, iş adamı, fikir adamı, sivil toplumu örgütü temsilerinden, katkı sağladık. Bu araştırmaya göre önümüzdeki 10 yılda dünyada 4 tane kesinlikten bahsediliyor. Nüfusun orantısız olarak artacağı, doğal kaynakların kısıtlı hale geleceği, varlıkların merkezinin batıdan doğuya kayacağı ve teknolojinin insanları birbirine bağladı mobil hayatın bizi beklediği. 2020’ye kadar yeni normali tanımlayan bu 4 madde olacak” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde büyüme stratejilerine de değinen Serpil Timuray şunları söyledi:

“Farklılaşma en önemli konuların başında geliyor. Bu anlamda tüketicinin ihtiyaçlarını çok iyi anlayıp onu çok iyi pazarlamak gerekiyor. Farklılaşmada diğer bir konu ise inovasyon. Beraberinde de teknolojiyi iyi algılamak ve ne iş yapıyorsak yapalım teknolojiyi iyi kullanmamız lazım. Bu noktada da değişimi sürekli görmemiz gerekiyor. Değişimin yanı sıra risk yönetimi de önemli bir unsur. Paydaşlarımızla da sürdürülebilirliğimiz devam ettirmemiz lazım. Son olarak mutlaka güveni yaratmamız gerekiyor. Tüketicinin ön plana çıktığı bugünlerde ticari markadan çok güven markası olarak öne çıkmamız gerekiyor.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu