Çılgın Proje
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanlığını yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim beyannamesini açıklarken bir çılgın projeden bahsetti.
12 Haziran Genel Seçimleri’ne yaklaşırken gündemimizde bir eksen kayması oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanlığını yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim beyannamesini açıklarken bir çılgın projeden bahsetti. Herkes bu projenin ne olduğunu merak edermiş gibi yapıyor, gündemi bunun üstüne kurguluyor.
Bence ÇILGIN TÜRKİYE PROJESİ çoktan açıklandı bile.
Seçime girecek olan tüm siyasi partiler ortaklaşa olarak imza attılar bu çılgın projeye. Milletvekili aday listelerini açıklayarak.
2013 Bilgi Toplumu vizyonuna sahip olan bir Türkiye’deyiz. 2013 yılında Bilgi Toplumu yolunda büyük hedefler koyduk, buna göre yasal düzenlemeler yaptık, kanunlar, genelgeleler çıkardık.
Bura rağmen Bilgi Toplumu Hedefi’nin çok ama çok gerisindeyiz. 2013’e şurada 1,5 kalmış yolu yarılayamadık bile.
İşte 12 Haziran genel seçimleri sonrasında Türkiye’yi Bilgi Toplumu’na yürütecek olan meclis tablosu bu bakımdan önemli.
Tüm siyasi partilerin aday listelerine baktim.
Bilişim’le alakalı aday yok listelerde. Bilgi Toplumu’na bizi yüretecek olan parlamento bilişimden bihaber vekillerden oluşacak.
Diger siyasi partilerin kabine konusundaki yaklaşımlarını bilmiyorum ama AKP’nin “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” gibi bir bakanlık oluşturacağından söz ediliyor. Demiryolları, Havayolları ve Karayollarını Bilgi Otoyollarından ayırıp Bilgi Otoyollarını sanayi ile birleştirmeye çalışacağız yeni dönemde de anlayacağınız.
Hoş geçtiğimiz seçim dönemi öncesinde de Başbakanımız Bilişim ve AR-GE’den sorumlu bir Devlet Bakanlığı oluşturulacağını müjdelemişti.
Sözünde de durdu. TÜBİTAK’ı falan bağladıkları bir Devlet Bakanlığı kuruldu. Başına da DEVLET BAKANI Prof.Dr.MEHMET AYDIN atandı. Kendisini bir kez ilk atandığı yıl gördüm. Bu seçimlerde aday bile değil.
Bu şartlar altında Türkiye’nin ÇILGIN PROJESİ bence çoktan açıklanmıştır. Projemiz de Bilgi Toplumu Yolunda bilişimle ilgisi alakası olmayan vekillerle ilerlemektir.
Mısır nasıl bilişim bakanınından bir başbakan yarattıysa biz de tam tersi olarak bilişimle ilgili olmayan insanlardan bir parlamento yaratmaya çalışıyoruz Tüm siyasi irademizle.
Zaten Bilgi Toplumu Stratejisi’ni üretmeden ihracat yapmak olarak belirleyen bir ülkeden ne beklenir ki?