EasyCep 2022’de 15 kat büyüdü 2023 hedefini 400 bin telefona yükseltti

Yenilenmiş telefon satışında hem kendi mağazaları hem de teknoloji perakendeciliği ile takas ve yenileme sistemi ile yenilenmiş cep telefonu satan EasyCep üç yıl içinde unicorn olmayı hedefliyor.

2022 yılını 15 kat büyüme ile kapatan  EasyCep, 2023 yılında, mağaza sayısını 60’a ve çalışan sayısını 700’e yükseltmeyi hedefliyor. Telefon yenileme kapasitesini artırmayı planlayan şirket, 2023 yılı sonun itibarıyla toplamda 400 bin telefon yenileme hedefi ile ülke ekonomisine ve çevreye katkısını sürdürecek. Bu yıl yeni yatırım turuna çıkmayı planlayan EasyCep, Türkiye’den çıkan unicorn’lar arasına katılmak istiyor.

2022 yılındaki büyümenin büyük ölçüde 100 milyon dolar üzerinden aldıkları 11 milyon dolarlık yatırımın kazandığı ivmeye bağlayan EasyCep CEO’su Mehmet Akif Özdemir, bu yıl yeni bir yatırım turu ile bir yatırım daha almayı hedeflediklerini belirtirken “2023 başlangıcı, yatırımlar açısından sıkıntılı bir dönem oldu. Bu olumsuzluklar olmasaydı bu üç ay içinde bir yatırım almış olurduk” diyor. Üç yıl içerisinde ise unicorn olma hedeflerinin gerçekleşeceğine inanıyor.

Mağaza sayısı 60’a, çalışan sayısı 700’e çıkacak

Geçtiğimiz yıl 20 yeni mağaza açarak toplamda 15 farklı şehirde 26 mağazaya ulaşan EasyCep, 2023 yılı mart ayı itibarıyla 40 mağazada hizmet veriyor. “Bu yıl sonunda 60 mağazaya ulaşacağız. CarrefourSA ve Turkcell mağazalarından sonra çok yakın zamanda Türkiye genelinde yer alan 41 Migros mağazasındaki stantlarımızda tüketici ile buluşacağız” diyen Özdemir, şunları söyledi: “Geçen yılın başında 109 olan çalışan sayımız, yıl sonuna geldiğimizde 477’ye ulaştı. Bu yıl ekibimizi 700 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Kurduğumuz EasyAkademi ile hem teknik hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğumuz ekibimizin büyümesine paralel olarak telefon yenileme kapasitemizi de ayda 45 bin adet seviyesine yükselteceğiz. EasyCep olarak yaptığımız bu istihdam ve altyapı yatırımlarıyla 2023 yılı sonu itibarıyla 2,7 milyar TL brüt ciroya ulaşmayı hedefliyoruz.”

Teknomağazaların geri dönüşüm merkezi

EasyCep, Turkcell’den aldığı yatırım ile birlikte Turkcell’in kullanılmış telefonlarını yenileme merkezi haline de gelmiş durumda. Turkcell müşterileri, Turkcell İletişim Merkezleri’nde takas ile telefonlarını değiştirdiği zaman bu cihazlar EasyCep telefon satın alınıyor, yenileniyor ve yenilenmiş ürün olarak sertifikalı şekilde satışa sunuluyor. EasyCep, e-ticaret platformları Trendyol, Amazon, Hepsiburada ile birlikte teknoloji marketleri VatanBilgisayar ile de aynı konsepte çalışıyor. Teknolojik ürün satışının yapıldığı zincir mağazalarda da aynı şekilde çalışan şirket, Carrefour mağazaları ile olan işbirliğini Migros mağazalarına da taşımış durumda. 41 Migros mağazasında telefonunu değiştirmek isteyen kullanıcıların eski telefonlarını da almaya başlamışlar.

İster webten, ister mağazadan ister kapıdan

EasyCep, temel web sitesindeki uygulama üzerinden kullanıcı beyanına göre tüketicilere mevcut telefonları için bir fiyat teklifi sunuyor. Bu teklif, telefonun son durum kontrolleri yapıldığında kesinleşiyor. Cihazların yaklaşık yüzde 60’ına verilen ilk teklif nihai teklif olarak işleme konuluyor. Ancak bu konuda da çalışmalarını genişleten şirket kapıda fiyat teklifi sistemini de başlatmış durumda. Bir uzman, evinize kadar gelerek cihazınızın durumunu kontrol ediyor, kapıda cihazınızın fiyatını belirliyor ve teklifii sunuyor. Kullanıcı isterse sunulan teklif ile cihazını EasyCep’e satıyor. Aynısı EasyCep mağazalarında da yapılıyor.

Yüzde 60 Apple Yüzde 40 Android alınıyor
EasyCep’in yenileyip sattığı telefonların yüzde 60’ını Apple’ın IOS telefonları oluşturuyor. Geriye kalan kısım ise Android temelli diğer telefonlar. EasyCep’e genellikle 10 bin liranın altında cihazlar satılırken, EasyCep de ağırlıklı olarak yine aynı fiyat bandında ürünlerin satışını gerçekleştiriyor.

Yüzde 30 daha ucuz ve çok çevreci

Tüketiciye sundukları değerin çok açık olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi: “Eski cihazlarını kapılarından alıp değerlendiriyoruz, telefon alımlarında da, peşin fiyatına 12 ay taksit ve 12 ay garanti veriyoruz. Bu yılın başında yeni telefon alımlarında tüketici kredisi ile 3 ayla sınırlandırması sonrasında daha belirgin hale gelen bu faydayı anlatmaya devam edeceğiz. Yurtiçinde yenilenmiş telefon pazarı, toplam pazarın henüz yüzde 1’i bile değil. Batı Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da ise bu oran yüzde 20’ye ulaşıyor. Yenilenmiş telefonların, muadili yeni telefonlara göre yüzde 30’a varan oranda daha ucuz oluşun yanı sıra, çok daha çevreci oluşunun fark edilmesi bu pazarın gelişiminde önemli rol oynayacak” diye konuştu.

Yeni bir telefonun üretilmesinde yaklaşık 85 kg karbon salımı gerçekleşirken, bunun yüzde 95’lik kısmı üretim safhasında ortaya çıkıyor. Bir ağacın bu miktarda bir karbon salınımını dengelemesinin ise neredeyse 20 yıl sürdüğünün altını çizen Özdemir, “EasyCep olarak, kurulduğumuz ilk günden bu yana toplamda yaklaşık 200 bin telefonu lisanslı yenileme merkezimizde yenileyerek ekonomiye ve çevreye kazandırmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu