HP’den Uygulama Yaşam Döngüsü’ne yeni yaklaşım
ALM çözümlerinden yararlanan şirketler, yazılım uygulamaları geliştirme-fizibilite aşamasından test-yönetim aşamasına ve eskiyen uygulamaların sistemden kaldırılmasına kadar her noktada araç ve danışmanlık hizmeti alıyor. Günümüzde iş süreçlerinin neredeyse tamamı uygulamalar (ERP, CRM, HR, Web sitesi, portal, sipariş yönetimi, ana bankacılık vb.) üzerinden yönetiliyor. İşte bu noktada ALM 11 çözümü, firmaların yazılım geliştirme ve test süreçlerini hızlandırarak onları ihtiyaçlara anında cevap veren yazılım uygulamalarıyla 7/24 Yaşayan Kurumlara dönüştürüyor ve yatırım getirisini garantiye alıyor.
Kendi kendini test eden akıllı yazılımlar
ALM 11, yazılım uygulamalarında izlenebilirlik, otomasyon ve raporlama faaliyetlerinin, kısacası iş zekasının uçtan uca koordinasyonunu sağlıyor. ALM 11i farklı kılan özellik, uygulama yaşam döngüsü yönetimini yazılım geliştirme ile sınırlamak yerine iş birimleri, iş analistleri, kurumsal mimarlar, yazılım geliştiriciler, test ekipleri, işletim ekipleri ve tüm bu ekiplerin yöneticileri seviyesinde ortak bir platform üzerinde izleyerek yönetmesi. Böylece, yazılım geliştirme sürecine ilgili yazılımın hizmet edeceği tüm kadrolar görüş bildirerek dahil oluyor ve geliştirilen yazılımla şirket ihtiyaçlarını tam olarak karşılayarak nokta atışı yapmak mümkün oluyor.
ALM 11 şimşek hızıyla uygulama geliştiriyor
Yazılım uygulamaları yönetiminde dünyada 40 binden fazla kullanıcının tercihiyle yüzde 40ın üstünde pazar payı olan HP, ALM 11 ile müşterilerine açık standartlara dayalı, esnek, özelleştirilebilir ve mevcut sistemlere kolayca entegre edilerek maliyet tasarrufu sağlayan güçlü bir platform sunuyor. Tüm uygulama yaşamdöngüsü yönetiminin tek noktadan yapılmasını sağlayan ve ITIL standardını destekleyen ALM 11, yazılım kalite güvencesinin esası olan manüel testlerde de piyasada rakipsiz Sprinter teknolojisi ile test süresini yüzde 80 oranında azaltıyor. Böylece, ALM 11 uygulama çevikliğini artırıyor, inovasyona kaynak ayrılabilmesini sağlıyor ve maliyetlerin azaltılmasına yardımcı oluyor. Foresterın 2010 yılı araştırmasına göre BT yöneticileri de öncelikle ALM 11in sunduğu bu 3 özelliğe sahip olmak istiyor.
ALM 11 kullanıcıları yazılım sürümü yenileme süresinin yarı yarıya kısalması, kaynakların yüzde 90ının inovasyona ayrılabilmesi, süreç ve testlerin kayıt altına alınmasıyla maliyetlerde büyük tasarruf avantajı yakalıyor. Oysa Standish grubun hazırladığı Chaos Reporta göre uygulama geliştirme projelerinin sadece yüzde 32si tam başarıyla sonuçlanıyor; yüzde 24ü başarısız oluyor ve yüzde 44ü de bütçeyi aşıyor. ALM 11 işte bu kayıpları önleyerek firmalara iş süreçleriyle BT hizmetlerinde benzersiz esneklik ve çeviklik sunuyor.
HP Yazılım Yaşamdöngüsü Çözümleri MEMA (Orta Doğu, Akdeniz ve Afrika) Bölgesi Direktörü Cüneyt Büyükbezci ALM 11 etkinliğinde şu bilgileri verdi: Şirketlerde yazılım uygulamaları iş yönetiminde öylesine önem kazandı ki proaktif, esnek ve iş geliştirmede rekabetçi bir firma olmak için ALM 11in çevikliğinden yararlanmanız lazım. Uygulama yazılımları yanlış tasarımdan kaynaklanan kod veya arayüz hatalarıyla büyük mali kayıplara yol açabildiği için bunların büyük bir dikkatle geliştirilmesi gerekiyor (örneğin bir bankada hizmet kesintisi veya kredi süreçlerinin aksaması kabul edilmez bir durumdur). Bu şartlar altında, işimizi yürütebilmek için böylesine hayati önem taşıyan bir aracın yaşam döngüsünü ve kalitesini yönetmek de büyük önem kazanıyor. HPnin geliştirdiği Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetim Platformunun son sürümü olan ALM 11 sayesinde, müşteriler uygulamanın bir fikir olarak ortaya atılmasından başlayıp, kullanım süresini doldurduktan sonra sistemden kaldırılmasına kadar her aşamada tüm işlemlerin koordinasyonu, otomasyonu ve iş ihtiyaçlarına uygunluğunu kontrol edebiliyor.