
Hükümet Ankara’dan daha net duyacak
Türkiye Bilişim Derneği, kamuoyunda bilişime dönük bilincin yaygınlaştırılmak ve ülkemizde bilişim ile dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla düznlediği Bilişim Kurultayları’nın 21’incisini 4-6 Ekim tarihlerinde Bilişimle Dönüşüm temasıyla Ankara’da düzenliyor.Kurultaya gerek hükümet temsilcileri gerekse de kamudan bir çok üst düzey konuşmacı katılıyor. Başbakan Yrd. ve Devlet Bakanı Doç. Dr. Abdüllatif ŞENERin de konuşmacılar arasında yer aldığı TBD 21. Ulusal Bilişim Kurultayının açılış oturum konuları e-Dönüşüm ve Türkiye, 4-6 Ekim 2004 tarihinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.
Bilişimle Dönüşüm ana konseptiyle oluşturulan Kurultayda e- dönüşüm ve Türkiye, Engelliler ve Bilişim, e Dönüşüme Güç Verenler, KOBİler ve Bilişim gibi Türkiyenin gündemine oturacak konular, Prof. Dr. Nükhet YETİŞ- TÜBİTAK Başkan Vekili, Mehmet EKİNALAN- Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürü, Emrehan HALICI- Türkiye Zeka Vakfı Başkanı, Faruk ECZACIBAŞI- Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı ve Çağlayan ARKAN- Microsoft Genel Müdürü gibi sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, üniversiteler, siyasiler ve özel sektörün üst düzey temsilcilerince masaya yatırılıyor.
TBD 21. Ulusal Bilişim Kurultayında e-Dönüşüm ve Türkiye, Adalette e-Dönüşüm, e-İş, Savunma Sanayi Günü, Akademik ve Teknolojik Bildiriler, Sektörel Çözüm Oturumları, Çalışma Grupları ve Açık Oturumlar yer alacak.
4-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan TBD 21. Ulusal Bilişim Kurultayı boyunca, e-Dönüşüm ulusal politikalarını ve modellerini; sağlıktan – tarıma sektörel çözümleri ve sektörler arası bilgi paylaşımlarını; iletişim teknolojilerinde ulaşılan noktaları; Bilişimle ilgili yasal düzenlemeleri; e-Ticareti; Bilişimin yerel yönetimdeki yerini ve uygulamalarını; Farklı sektörlerdeki Bilişim uygulamalarını; Bilişim eğitimini ve e-Öğrenmeyi; Bilgisayar Bilimlerindeki akademik çalışmaları ve gelişmeleri; Yazılım Mühendisliğini ve Bilişim Proje Yönetimini; akademisyenlerin, özel sektörün, kamunun ve tüm STK’ların katkı ve katılımları ile, bildiri sunumları, açık oturum, panel ve çalışma grupları etkinliklerinde yaşama geçirilecek.
Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi AKTEPE yaptığı değerlendirmede; Türkiyenin hızla kalkınması ve küresel rekabette, kalkınmış ülkelerle arasındaki farkı kapatabilmesi ancak hızla gerçekleştireceği bir topyekün dönüşümün oluşmasına bağlıdır.
Türkiyenin bu atılımı gerçekleştirmesi ise bilişim uygulamalarının kaldıraç gücü ile mümkün olabilecektir. Bu anlamda sektörün destek görmesi ve artı değer üretir duruma gelmesi için alınacak önlemlerde gecikilmemesi çok önemlidir.
e- devletle ilgili olan çözüm önerilerini Ankaradan, devlete en yakın yerden söyleyeceğiz. Bilişimle Dönüşüme inanıyoruz ve Türkiyenin eşiğinde bulunduğu bu hedefi gerçekleştirecek statejilere ve güce sahip olduğunu biliyoruz.
BizlerEkonomide bugün olduğundan daha müreffeh, uluslararası ekonomik gelişmişlik sıralamasında yukarılara doğru tırmanmış, fakat gelişmiş ülkeleri henüz yakalayamamış bir Türkiye. değil, Özgün ve güçlü vizyonuyla dönüşüm eşiğini atlamış ve Bilgi Toplumuna dönüşmüş bir Türkiyeyi hedeflemeliyiz. Bu hedef yakın olabilir, ancak kritik kararlar ve yoğun eylemler gerektirmektedir. Bu zor görev, Ülkemizin geleceği adına hepimizindir. dedi.