İnnova elektrik sektörüne uluslararası konsorsiyum ile giriyor

Türkiye’nin önde gelen bilişim çözümleri firması İnnova, uluslararası arenada gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleri ile sağlık ve enerji sektöründe de güçlü bir aktör olma yolunda ilerliyor. Sağlık alanında yeni bir devri başlatacak Hipermed, enerji alanında da Türkiye’nin enerji üretim ve tüketimini düzenleyecek A2Nets ve İmponet projeleri ile uluslararası konsorsiyumlarda ülkemizi başarı ile temsil ediyor.

Konuya ilişkin olarak İnnova Genel Müdürü Ümit Atalay İnnova’nın bilişim teknolojileri sektöründeki liderliğini, uluslararası AR-GE projeleri ile sağlık ve enerji gibi farklı sektörlere de taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: ”Hayata geçirdiğimiz her proje ile teknoloji alanındaki yetkinliğimizi tüm uluslararası arenada gösterebildiğimiz için çok mutluyuz. İnnova olarak hedefimiz spordan sağlığa, tarımdan finansa kadar tüm endüstrilerde anahtar teslim entegre çözümler sunabilmek. Müşterilerimizin iletişim, veri merkezi, süreç yapılandırması, yazılım ve güvenlik dahil BT alanındaki tüm ihtiyaçlarını üstün bir mühendislik gücü ve en yüksek kalite ile sağlamayı amaçlıyoruz. İnnova olarak, bu entegre çözümlerde tüm bileşenleri sağlayacak birikimimiz mevcut. 2011 yılında bu birikimleri projelere döndürmek için her türlü imkanı aynı azim ve kararlılıkla göstereceğiz.”

Doktor Hasta İlişkilerinde Yeni Dönem

EUREKA kapsamında bir CELTIC projesi olan HIPERMED’i hayata geçiren İnnova, doktor – hasta ilişkilerinde yeni bir döneme girilmesini sağlıyor.

Farklı üreticiler tarafından üretilen tıbbi cihazların birbiri ile iletişimini sağlayan HIgh PERformance TeleMEDicine Platform (HIPERMED) projesi sayesinde gelişmiş sağlık hizmetlerinin sunulmasının yanı sıra bu hizmetlerinin verimliliği de arttırılmasına da destek olunuyor.

Proje ilişkin olarak bir açıklama yapan İnnova Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Atalay, Temmuz ayında TUBİTAK TEYDEB tarafından destek kararı alınarak Türkiye’de başlatılan ve CELTIC projesi olan HIPERMED’in sağladığı avantajlar sayesinde doktor-doktor ve doktor-hasta ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğini belirtti.

Atalay sözlerine şöyle devam etti: “HIPERMED sayesinde önümüzdeki dönemde doktorlar hastaların evde bakımı ve rehabilitasyonunu uzaktan kontrol edebilirken, meslektaşlarıyla da görüş birliğine dayalı teşhis, sağlık danışmanlığı ve tele-öğretim gibi konularda bu platform üzerinden iletişim kurabilecekler. Yüksek görüntü çözünürlüğünde (high-definition) medikal veri aktarımını yüksek hızlarda sağlayan platform ile gerek Doktor-Doktor, gerekse Doktor-Hasta arasında uzaktan iletişim alanında çok büyük bir ilerleme kaydedilmiş olacak. Türkiye’de bir ilk olan ve sağlık sektöründe yeni bir dönemin başlamasını sağlayacak bu projeye liderlik etmekten dolayı gurur duyuyoruz. Ülkemize değer katacak yeni projelere imza atmak için çalışmalarımıza Türk mühendislerimizle devam ediyoruz.”

Aralık 2012’de bitmesi öngörülen HIPERMED, İsveç’ten İspanya’ya Türkiye’den Mısır’a 20’ye yakın firma ve araştırma enstitüsünün ortak olarak geliştirdiği EUREKA etiketli bir CELTIC projesi olarak konumlanıyor.

Kaçak Elektrikle Mücadeleye İki Proje

İnnova tarafından enerji yönetiminde karmaşık ve ileri düzeydeki gereksinimleri karşılayabilmek amacıyla hayata geçirilen İmponet projesi ile güç kalitesi izleme, uzaktan kontrol ve akıllı ölçüm platformlarının tasarımı ve gerçekleştiriliyor. Böylece gelecekte yapılacak yeni enerji yatırımlarının maliyetinin en aza indirilmesine yardımcı olunuyor. Ayrıca son tüketicinin kısa ve orta dönem elektrik talepleri doğru bir şekilde tahmin edilip, gerekli elektrik enerjisi temini için uygun bir planlama yapılabiliyor. En önemlisi de kaçak elektrik enerjisi kullanımı ile etkin bir şekilde mücadele edilebiliyor.

Makineden makineye (M2M) uygulama mimarisine sahip farklı servislere altyapı oluşturabilecek bir platform oluşturulmasını sağlayan A2Net projesi ise enerji üretim ve tüketiminin düzenlenmesine destek oluyor. M2M ağları üzerinde çalışan akıllı cihazların yaygınlaşmasının ardından bu platform sayesinde elektrik dağıtım şirketleri tek elden otomatik ölçüm yapılabilecek ve faturalandırma, sayaç açma/kapatma işlemlerinin uzaktan gerçekleştirerek, bölgesel kayıp/kaçak bilgilerini ise sağlıklı olarak ölçümleyebilecekler.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu