
Koç Bryce NIIT ile el sıkıştı
Koç Bryce, dünyanın teknoloji eğitimlerinde lider şirketlerinden NIIT ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde, bilişim sektöründe kariyer edinmek isteyen bireylere üniversite düzeyinde eğitim imkanı sunuyor. NIITnin bireysel pazara özel olarak geliştirdiği eğitim sistemini, karma eğitim teknolojilerindeki gücüyle birleştiren Koç Bryce, daha fazla kişiyi, düşük maliyetle bilişim sektörüne kazandırmayı amaçlıyor. Bu eğitimlerle, IDCnin 2002 yılı verilerine göre Türkiyede 123 bine ulaşan bilişim uzmanı açığının kapatılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.
ABD, İngiltere, Avustralya, Fransa, Almanya ve Japonya dahil 44 ülkede bugüne kadar 3.5 milyondan fazla bireye eğitim veren NIIT, Türkiye pazarına giren lider bilgi teknolojileri eğitim şirketlerinden birisi olma özelliği taşıyor. Koç Bryce, NIIT eğitimlerini ilk etapta İstanbul Altunizadedeki merkezinde vermeyi ve zaman içinde yaygınlaşarak lokasyonlarını Türkiye çapında artırmayı planlıyor.
Üniversite denkliğinde eğitim imkanı
Microsoftdan 2001 yılında en iyi eğitim şirketi ödülünü alan NIITnin, üniversite düzeyindeki eğitimlerinin içeriği tamamen bilişim sektörüne iş gücü yetiştirmeye yönelik. Türkiyede Koç Bryce tarafından sunulan NIITnin MasterMind serisi eğitim programlarına katılanlar, temel eğitim süresini tamamladıklarında NIITnin Bilişim Uzmanı sertifikasına sahip oluyorlar, yazılım mühendisliği ile sistem & network mühendisliği arasında seçim yapıyorlar. 2 yıl sonunda eğitimlerini başarı ile bitirenler ise dünya çapında geçerli olan profesyonel NIIT diplomasına (DNIIT) ve ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve İrlandadaki anlaşmalı üniversitelerde eğitimlerine devam ederek, lisans diploması almaya hak kazanıyorlar.
NIITnin LACC (Birlikte Yapılandırma Temelli Öğrenim) metodolojisi adı altında öğrencilere Temel Eğitim, Birlikte Öğrenim, Proje Çalışması (labaratuvar), Uzaktan Eğitim, Proje Yönetimi Eğitimi, Dönem Projeleri ve Kişisel Gelişim Eğitimleri birlikte veriliyor ve teorik bilgiler pratik uygulamalarla pekiştiriliyor. Bunlara ek olarak katılımcılar bir kullanıcı adı ve şifre aracılığıyla uzmanlardan 7 gün 24 saat online destek hizmeti alabiliyorlar. Ayrıca eğitim süresi boyunca verilecek İngilizce dil eğitimleri ile bireylerin sektörel iş hayatına hazır hale getirilmesi hedefleniyor.
NIIT MasterMind eğitimlerinin hedef kitlesi
Kariyerine bilişim sektöründe yön vermek isteyen herkesin katılabildiği NIITnin MasterMind Serisi eğitimleri, hem sınıf hem de web destekli karma eğitim yoluyla veriliyor. Ekim ayında başlayacak olan eğitim programlarının Türkiyedeki hedef kitlesi şu kesimlerden oluşuyor:
Üniversiteyi kazanamayan; bilişim sektörüne yönelmek isteyenler,
Üniversitede okuyan; kariyerine değer katmak isteyenler,
Üniversite mezunu olup; yeni kariyer edinmek isteyenler,
Koç Topluluğu şirketlerinde staj imkanı
NIITnin MasterMind serisi eğitim programlarından yazılım mühendisliği veya sistem & network mühendisliği sertifikası almaya hak kazananlara; Arçelik, KoçSistem, Koç Allianz, Apple/Bilkom ve Koç.net başta olmak üzere Koç Topluluğu şirketlerinde 2-6 ay süreyle staj yapma imkanı sağlanıyor. Ayrıca grup dışı şirketlerde staj imkanı planlanıyor. MasterMind serisi eğitim programında sınıflar 15 kişiden oluşacak. Sınıflarda başarılı olan ve ilk 3e girenler laptop bilgisayar ile ödüllendirilecek.
Koç Brycedan gençlere davet
NIIT ile işbirliğinin açıklandığı toplantıda bir konuşma yapan Koç Bryce Genel Müdürü Diana Misim Fındıkoğlu, 2004 yılında ÖSSye giren 1,7 milyon kişiden ancak 350 bininin bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirildiğini, yüzde 79unun ise açıkta kaldığına dikkati çekti. Fındıkoğlu, bilişim sektöründe kariyer edinmek isteyen herkesi, NIITnin MasterMind serisi ile üniversite düzeyinde BT eğitimi fırsatından yararlanmaya davet etti.
NIIT Ortadoğu ve Doğu Avrupa Bölge Başkanı Rajini Dasgupta da konuşmasında, Türkiyenin büyüyen ekonomisini, bilgi teknolojileri yatırımlarını ve e-dönüşüm çalışmalarını Koç Bryce ile birlikte sektöre uzman yetiştirerek desteklediklerini söyledi. Bilgi teknolojileri eğitiminin gerek bireylere gerekse ülkelere olağanüstü fırsatlar sunduğunu belirten Dasgupta, Bilgi teknolojileri bugün olduğu gibi gelecekte de ülkelerin gelişmesinde çok önemli bir rol üstlenecektir dedi.
Bilişimin bütün dünyada çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu belirten Türkiye Bilişim Derneği 2. Başkanı İlker Tabak ise, şunları söyledi: Bilgi teknolojileri sadece aydın ve entelektüel kesimin değil tüm insanlarımızın ilgi alanında olmalıdır. Bilgi teknolojilerini bütün topluma yaymak ise bizlerin görevidir. Çünkü Türkiyenin geleceği, bilgi teknolojilerinin gelişmesi ile yakından ilgilidir. Bu açıdan NIIT- Koç Bryce işbirliğinin ülkemize önemli ölçüde katma değer sağlayacağına inanıyorum.
Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener de, NIITnin Microsoftun da eğitim içeriklerini hazırlayan dünyanın önde gelen bilgi teknolojileri eğitim şirketi olduğunu vurguladı. Konuşmasında, Microsoft olarak Türkiyenin hızlı kalkınmasını bilgi teknolojileriyle desteklediklerini ifade eden Yener, NIIT-Koç Bryce işbirliğinin, eğitim programları ile ülkemizin bilgi toplumu olmasına ve kalkınmasına katkı sağlayacak önemli bir işbirliği olduğunu söyledi.