
Koç.netten şirketlere ücretsiz Check-Up kampanyası…
Şirketlerin toplam iş iletişim ihtiyaçlarına ve müşterilerine özel, anahtar teslim çözümler sunan Koç.net, internet üzerinden şirketlerin bilgi sistemleri güvenlik düzeyini analiz etmek etmek amacıyla geliştirdiği Rizikometre adlı sistemle ücretsiz check-up kampanyasının ikincisini başlattı. Şirketler, Koç.netin Türkçe olarak geliştirdiği Rizikometre adlı web üzerinden online güvenlik denetimi sisteminden, hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecekler. 11 Kasım 2004 tarihine kadar sürecek olan ücretsiz Check-up kampanyasına katılmak isteyen şirketler, Koç.netin 0216 556 10 99 numaralı çağrı merkezine veya www.koc.net/rizikometre adresine başvurabilecekler.
Koç.net, Check-Up kampanyasında 1000 civarında küçük, orta, büyük ölçekli kuruluşun, internet açılımları ve sistemlerindeki güvenlik risklerini tespit edecek ve kampanya sonunda Türkiyenin güvenlik raporunu çıkaracak. Koç.netin ücretsiz güvenlik testi hizmetinden şirketlerin yanı sıra üniversiteler ve belediyeler de yararlanabilecek. Koç.net güvenlik Check-Up kampanyasını, Türkiyede güvenlik konusuna olan ilgiyi artırmak ve kurumları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştiriyor.
Koç.net, Check-Up kampanyası süresince şirketlerin güvenlikte karşı karşıya olduğu riskleri listeleyecek ve bu risklerin iş güvenliği üzerindeki tehdit derecelerini belirleyecek. Şirketlerin bilgisayar ağlarının güvenlik profilini, uluslararası sertifikasyona sahip Koç.net güvenlik uzmanları çıkaracak. Güvenlik denetimleri sonunda Koç.net güvenlik uzmanları şirketlere güvenlik açıklarını nasıl giderebilecekleri konusunda yorum ve önerilerde de bulunacaklar. Şirketlerin güvenlik ağlarındaki açıklar, şirketlere önerileriyle birlikte özel bir rapor halinde sunulacak.
Koç.netin ilkini 2003 yılında gerçekleştirdiği araştırmaya yaklaşık 1000 şirket katılmış ve bu şirketlerin yüzde 87’sinin farklı düzeylerde güvenlik riski taşıdığı ortaya çıkmıştı. Şirketlerin yüzde 56’sının web sunucu bilgilerinin kolaylıkla çalınabilir, ana sayfalarının değiştirilebilir veya bir başka adrese yönlendirilme riski taşıdığı, yüzde 43’ünün ise DNS sunucularındaki açıklardan dolayı şirket maillerinin ele geçirilebilir veya çalışanların internet üzerinden eriştiği bankacılık benzeri işlemlerde kullanılan şifrelerin çalınabilir olduğu belirlenmişti. Check-Uptan geçen şirketlerin yüzde 29’unun sistemlerinde de çok yüksek seviyede açıkları bulunmuştu.