Telekomünikasyon sektörü AR-GE potansiyelini gerçeğe dönüştürüyor

Bölgesel Davos olarak nitelendirilen Uluslararası İşbirliği Platformu’nda (UİP) bilişim ve teknoloji ile kalkınma masaya yatırıldı. UİP’in ikinci gününde gerçekleştirilen 2. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi kapsamında, 41 ülkeden iş ve siyaset dünyasının önemli oyuncuları, bilişim ve telekomünikasyondaki gelişimin Türkiye ve bölge ekonomisine katkısını tartıştı.

Bu yılki ana teması “Bölgesel değişim ve Kalkınma” olan Zirve’nin ikinci gününde gerçekleştirilen “Bilişim ve Teknolojinin Artan Rolü” konulu panelin açılış konuşmasını yapan Avea CEO’su Erkan Akdemir, Türkiye’nin telekomünikasyon sektöründe OECD ülkelerine bakıldığında ortalamasının üzerinde bir gelişme gösterdiğini, özellikle inovasyon ve AR-GE’de Türkiye’nin gücünün ve potansiyelinin çok büyük olduğunu söyledi.

Akdemir, mobil sektörün cari açığa yol açan bir sektör olmadığını belirterek “Bu sektör ülkenin AR-GE potansiyelini gerçeğe dönüştürme ve katma değer sağlama noktasında diğer sektörlere göre açık ara önde” diye konuştu.

Dünyadaki en büyük gücün teknoloji ve bilişim olduğuna dikkat çeken, mobil yaşamın bugün iş ve yaşam biçimlerini değiştirdiğini ve ülkelerin de bunlardan nasibini aldığının altını çizen Avea CEO’su Akdemir, sosyal medyanın Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’daki gelişmelerde büyük bir rol oynadığını belirterek; “Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da son dönemde yaşanan çalkantılar, değişimler ve yeni oluşumlar noktasında sosyal medyanın nasıl etkili olduğunu rahatlıkla gördük. Ülkeler ve şirketler teknoloji ile ayakta duracak, teknolojiyle gelişecek ve teknoloji ile varlığını sürdürecek.” şeklinde konuştu.

Gelecekte insan odaklı teknolojilerin rağbet göreceğini, ülkeler ve şirketlerin teknoloji ile ayakta durarak gelişeceklerini söyleyen Akdemir; “Teknoloji hayal gücünün emrinde. Çünkü hayal, teknolojinin en önemli yakıtı. Bizim gibi teknoloji şirketlerine düşen ödev hayal gücümüzü teknolojinin emrine sunmak” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu