Türk Telekom 2020 mali yılı üçüncü çeyrek finansallarında kur şoku yaşadı

Türk Telekom, 2020 mali yılı üçüncü çeyreğinde gelirini 7 milyar 366 milyon liraya yükseltti, kur şokuyla net kar 430 milyona geriledi.

Türk Telekom, 2020 mali yılı üçüncü çeyreği (Temmuz-Ağustos-Eylül) finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6 artış ile 7 milyar 366 milyon liraya ulaşırken, faiz, amortisman ve vergi öncesi karı da yüzde 15.7 artış ile 3 milyar 477 milyon liraya yükseldi. Ancak şirketin uluslararası para birimleri cinsinden borçları, kur hareketlerinden kaynaklı olarak finanman giderlerini artırdı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 430 milyon lira olan finansman giderleri, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde 1 milyar 932 milyon liraya yükseldi. Net kar, finansman giderlerinden kaynaklı olarak geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 61.3 azalarak 1 milyar 117 milyon liradan 432 milyon liraya geriledi.

Mobil ve sabitte abone artışı

Türk Telekom, salgın hastalık sürecini ise abone kazancı olarak verimli geçirmiş görünüyor. Genişbant abone sayısı yıllık yüzde 12.6 büyüme ile toplamda 12.8 milyona ulaşırken fiber abone sayısında ise yüzde 30.2’lik artış söz konusu.

Mobil abone konusunda da, küçük de olsa artış elde etmeyi sağlayan Türk Telekom’un toplam mobil abone sayısı yaklaşık 300 bin artarak 23.1 milyona ulaştı. Ancak Tivibu markası adı altında sunduğu TV hizmetlerinde aynı başarı, faaliyet raporlarına yansımadı. Toplam TivibuGo ve TivibuEv abone sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 10.7 gerileyerek 3.2 milyon olarak gerçekleşti. TivibuEv abone sayısındaki artış 100 bin gibi sınırlı bir rakamda kalırken, TivibuGo yani cepten TV hizmeti abone sayısında geçtiğimiz yıla göre 400 bin, son çeyrekte de 100 bin düşüş meydana geldi.

TÜRK TELEKOM 2020 3. ÇEYREK ABONE RAKAMLARI
Abone Sayısı (Milyon) Değişim (%)
3Ç’2019 2Ç’20 3Ç’2020 Çeyreklik Yıllık
Genişbant Abone Sayısı 11.3 12.2 12.8 4.4 12.6
Fiber Abone Sayısı 4.0 4.8 5.2 9.0 30.2
  FTTH/FTTB 1.6 1.9 2.0 9.1 31.2
FTTC 2.5 2.9 3.2 8.9 29.6
Mobil Abone Sayısı 22.8 22.8 23.1 1.2 1.4
  Faturalı 13.5 14.1 14.5 2.6 7.1
Ön Ödemeli 9.2 8.7 8.6 -1.1 -6.9
TV Abone Sayısı 3.6 3.3 3.2 -3.2 -10.7
Tivibu Ev 1.6 1.5 1.5 -1.7 -7.3
Turk Telekom CEO Ümit ÖNAL
CEO Ümit ÖNAL’ın açıklaması

Mali sonuçlara ilişkin, yatırımcılara bir açıklama yapan Türk Telekom Genel Müdürü ve Grup CEO’su Ümit Önal açıklamasında şu konulara ve başlıklara değindi

Sağlam temellerimizi doğrulayan güçlü operasyonel ve finansal sonuçlar

Büyük başarılarla dolu, zorlu bir çeyreği daha geride bıraktık. Salgının küresel ölçekte yarattığı belirsizliklere ve finansal piyasalardaki oynaklığa rağmen, güçlü üçüncü çeyrek performansımız, Türkiye telekomünikasyon hizmetleri pazarındaki lider pozisyonumuzu pekiştirdi. Müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarını karşılarken, zenginleştirilmiş portföy ve üstün müşteri deneyimi ile onları memnun etmek için yine çok çalıştık.

Üçüncü çeyrekte güçlü operasyonel ve finansal sonuçlar elde ettik. Konsolide gelirlerimiz, 3Ç’20’de sabit genişbant segmentinin 2010 yılından bu yana en yüksek yıllık büyümeyi kaydederek %26’ya ulaşmasıyla, yıllık %19 büyüyerek 7.4 milyar TL’ye ulaştı. FAVÖK, güçlü gelir büyümesi ve disiplinli faaliyet gider yönetimini yansıtarak %47 FAVÖK marjıyla 3.5 milyar TL’ye ulaştı. Net kârımız, çeyrek içerisinde yaşanan elverişsiz kur hareketlerine rağmen 432 milyon TL olarak gerçekleşti.

Olağanüstü bir çeyreğin ardından, 2020 öngörümüzü yukarı yönlü revize ediyoruz

Türk Telekom, Covid-19’un ön planda olmaya devam ettiği bu dönemde, üstün performansıyla güçlü bir çeyrek daha geçirdi. Pandemi, sektör trendleri üzerindeki etkisini korurken, hem Türkiye hem iş kollarımız, Haziran itibarıyla kademeli normalleşmenin etkilerini hissetmeye başladı. En kötü dönemin 2Ç’20 ile geride kaldığını düşünüyor, salgının uzun vadeli etkileri konusunda temkinli duruşumuzu korurken önümüze çıkan fırsatları da değerlendirmeye devam ediyoruz. 2020 yılının ilk 9 ayında, internete olan talebin hızla artması sonucu, sabit segmentte çok güçlü bir performans gördük. Ülke çapında Covid-19 tedbirlerindeki kontrollü gevşeme ve pazarda bunu takip eden bir miktar rasyonelleşmeyle, Haziran ayından bu yana mobil iş kolunda da trendlerin kademeli olarak iyileştiğini gözlemledik. Sonuç olarak, 2020’nin ilk 9 ayındaki finansal performansımız ve 4Ç’20 görünümü, 2020 öngörümüzü yukarı yönlü revize edebileceğimiz bir ortam yarattı. Buna bağlı olarak, 2020 yılı için yıllık yaklaşık %16 gelir büyümesi, 13 milyar TL FAVÖK ve 6,6 milyar TL CAPEX öngörüyoruz.

Sabit tarafta beklentilerin üzerinde gerçekleşen performans ve Covid-19 kaynaklı bir defaya mahsus tasarrufları da içeren disiplinli maliyet yönetimi, daha yüksek gelir ve FAVÖK tahminlerimizin ana itici gücü oldu. Diğer yandan, CAPEX’teki revizyon, nispeten daha zayıf lira etkisini ve planladığımız yatırımları hayata geçirme irademizi yansıtıyor. Bu yılın başlarında, yeni bağlantı taleplerinde yaşanan artışla uyumlu beklentilerle, fiber yatırımlarımıza hız verdiğimizi duyurmuştuk. Türkiye’nin fiber dönüşümüne öncülük etme stratejimiz doğrultusunda yılsonuna kadar bu yatırımları tamamlamayı hedefliyoruz. Bilanço ve likiditemiz güçlü seyrini koruyor ve kurdaki dalgalanmalara rağmen nakit yaratma kapasitemize güveniyoruz.

Sabit genişbant bir kez daha büyüme motorumuz oldu

Sabit genişbant tarafındaki üstün performans, okula dönüş sezonu ve evden çalışma modelinin devamı ile 3. Çeyrekte de sürdü. 2Ç’20’nin sonuna doğru normalleşmeye başlamış olsak da, Türkiye 2020-2021 eğitim dönemini çoğunlukla online olarak başlatma kararı aldı. Yine pek çok üniversite de bu sene programlarını online olarak başlatmayı tercih etti. Eğitimde Covid-19 öncesi döneme geri dönüşün kademeli olarak önümüzdeki aylarda gerçekleşmesini bekliyoruz. Kurumlar bazında, evden çalışma hala hâkim durumda, çünkü şirketler çalışanların kitleler halinde ofislere geri çağırılması hususuna ihtiyatlı yaklaşıyor.

Sonuç olarak, 3Ç’20’de sabit genişbant için gelen yeni talepler oldukça güçlü oldu ve 534 bin net abone ile halka arzdan bu yana en yüksek 3. Çeyrek artışını kaydettik. Son 12 ay net artışımız 1,4 milyona ulaştı. Eylül ayında ulaştığımız rekor brüt satış, uygulama yetkinliklerimiz ve operasyonel kabiliyetlerimiz için önemli bir sınav oldu. Bir kez daha, planlama ve yönetim becerilerimiz ile teknik yeterliliğimizin en yüksek standartlarda olduğunu görmekten mutluluk duyduk.

Bununla birlikte, sabit segmentte yasadigimiz yoğunluğun sadece yeni bağlantı talepleri ile sınırlı kalmadığını belirtmek gerekir. Toplam veri kullanımımız, 2020’nin ilk dokuz ayında geçen yıla göre %50 artış gösterdi. Türk Telekom’un çekirdek şebekesi üzerine yüklenen ilave yoğun trafiğe rağmen, Türkiye’nin her yerinden müşterilerimize kesintisiz bağlantı sağlamaya devam ettik.

Yurt dışı çıkışlar, şehir içi ve şehirlerarası veri trafiğini ve kapasiteyi 7/24 takip ettik. Küresel büyüklükteki önemli içerik sağlayıcılarının sunucularını yurtiçinde kendi şebekemizde konumlandırarak, uluslararası trafikteki ani artışların etkisini ve ana omurga kapasitesi üzerindeki yükünü azalttık.

Toplam genişbant abone sayımız, Türkiye’nin hem kırsal hem de kentsel bölgelerinden gelen taleple 12,8 milyona ulaştı. Fiyatlama, yeni abone kazanımları ve üst pakete geçişlerle desteklenen sabit genişbant ARPU’su yıllık bazda %14 büyüyerek bu iş kolundaki ivmenin altını çizdi.

Pandemi, Türkiye’de fiber dönüşümü hızlandıran bir etki yarattı ve biz de buna bağlı olarak fiberle kapsadığımız alanı büyüttük. 321 bin km uzunluğundaki fiber ağımız ülkenin her bir köşesine ulaşırken, 3. Çeyrek itibarıyla, son 12 ayda 4,6 milyonluk artış ile fiber şebekemizle eriştiğimiz hane sayısı 25 milyona ulaştı. 3Ç’de fiber abonelerimizin sayısı 432 bin arttı ve 5,2 milyona ulaşarak toplam sabit genişbant abone bazının %41’ini oluşturdu. Daha fazla müşteriyi fiber bağlantıya kavuşturmak hem halkımıza kesintisiz ve hızlı iletişim sağlama görevimize, hem de gelecek çeyreklerde sürdürülebilir ARPU ve gelir büyümesi yaratma hedefimize hizmet ediyor.

Sabit ses abone tabanı, artan sabit genişbant talebiyle uyumlu olarak büyüme trendini sürdürdü. 3Ç’20’de 159 bin yeni abone ekleyerek halka arzdan bu yana en yüksek üçüncü çeyrek net artışını kaydettik.

Mobil pazarda toparlanma gördük fakat pazar hala baskı altında

Türkiye, Haziran başından bu yana sokağa çıkma kısıtlamalarını ve şehirlerarası seyahat sınırlamalarını kaldırarak, uluslararası uçuşları kısmi olarak başlatarak ve mağaza, otel, kafe, restoran, sinema, tiyatro vb. yerleri yeniden açarak Covid-19 tedbirlerini hafifletiyor. Bununla uyumlu olarak üçüncü çeyrekte tüm ülkede normalleşen bir sosyal hayat gözlemledik. Bu durum, 2Ç’20’nin başından itibaren mobil pazarda hâkim olan negatif trendlerin kademeli olarak olumlu yönde hareketlenmesine destek oldu. Sonuç olarak, mobil numara taşıma ve aktivasyon pazarları kısmi toparlanma yaşadı. Artan mobilite ve daha rasyonel rekabetçi ortamın da bu duruma eşlik etmesi, mobil segmentteki abone trendlerimizi destekledi ve üçüncü çeyrekte 269 bin net abone artışı kaydettik. 3Ç’20 itibarıyla, sene başından bu yana mobil faturalı bazdan gelen yaklaşık 800 bin net artışın desteğiyle mobil abonelerimizin sayısı 23,1 milyona ulaştı. Sonuç olarak, 2019 sonunda %60 olan faturalı abonelerimizin toplam mobil bazımızdaki oranı %63’e yükseldi. Bir önceki çeyrekte yıllık %5 olan mobil ARPU büyümesi 3Ç’20’de %7 olarak gerçekleşti.

Aktivasyon pazarında geçtiğimiz günlerde fiyat rekabetinin yine ön plana çıktığını görüyoruz. Bu nedenle, bu sene için mobil pazarda baskının azaldığını söylemek için henüz erken olduğunu düşünüyor ve 4Ç’20 görünümüne ihtiyatlı yaklaşıyoruz.

Bir önceki yılın üçüncü çeyreğinde %54 olan LTE abonelerinin toplam baz içindeki payı artışını sürdürdü ve 3Ç’20’de %57’ye yükseldi. 2Ç’20’de 8,5GB olan LTE kullanıcısı başına aylık ortalama data kullanımı 3Ç’20’de 9,1GB oldu.

Covid-19’un etkilerinin en yoğun yaşandığı dönemden sonra mobil performansımızın iyileştiğini görmekten mutluyuz. Müşteri memnuniyet derecemizi daha da iyileştirmek için yatırımlarımızı ve ticari faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Şebeke kalitemize ve güçlü markamıza inanıyor, mobil alanda orta ve uzun vadeli hedeflerimizi koruyoruz.

Geleneksel TV yayıncılığı yaklaşımını yeniliyoruz

Türkiye’de henüz penetrasyonun düşük olduğu Ödemeli-TV pazarında 3,2 milyon aboneyle iki numaralı oyuncuyuz. Bu pazara erken giren oyunculardan birisi olmanın sağladığı avantaj ile değişen tercihler ve müşteri etkileşimi trendlerini daha yakından izleyerek geleneksel TV yayıncılığına yeni bir yaklaşım getirmeyi hedefliyoruz. İleriye yönelik odağımız, Türkiye’nin lider dijital TV/OTT platformunu yaratmak olacak. Global içerik sağlayıcılarının son dönemde Türkiye’ye gösterdiği ilgi, pazarın cazibesini ortaya koyarken, stratejik kararlarımızı da doğruluyor. Bir yandan içerik ile ilgili ufkumuzu genişletirken öte yandan teknik altyapımızı yeniliyoruz.

Eylül ayında, spor içeriğimizi genişletmek üzere yeni bir anlaşma imzaladık. İzleyiciler artık, İngiltere Premier Ligi, NBA, Bundesliga, MotoGP, Formula 1, Türkiye Basketbol Süper Ligi, FIBA Basketbol Süper Şampiyonlar Ligi de dahil, premium spor içeriklerine 17 spor kanalı aracılığıyla ulaşabilecek.

Zengin ve premium içeriğimize ek olarak, kullanıcı dostu çözümlerimizle, IPTV ve Tivibu Go platformları ile müşterilerimize seçkin bir deneyim sunuyoruz. TV iş kolumuzu tümden yenileyerek büyüme ve kârlılığa hız kazandırmaya odaklanacağız.

Fiberdeki lider pozisyonumuzu 5G ve dijitalleşmeye aktaracağız

Sabit ve mobil şebekeler yeni nesil teknolojilerle birlikte yakınsarken, müşteri deneyimi ve sadakatini iyileştirmek için kesintisiz bağlantı, olmazsa olmaz bir unsur olarak öne çıkıyor. Fiberdeki lider pozisyonumuzu 5G ve dijital teknolojilere aktararak bu yolculukta Türkiye’yi öncü yapmaya kararlıyız. 3Ç’20’de, kapsamlı ürün ve servis portföyümüzle müşterilerimize birinci sinif telekomünikasyon deneyimi yaşatmayı hedefledik. Özellikle okul sezonunun başlamasıyla data kullanımındaki artışı karşılamak için bir kez daha hem Türk Telekom’un fiber ve VDSL abonelerinin, hem de Türk Telekom’un altyapısını kullanan diğer ISS’lerin data yükleme (upload) hızlarını iki katına çıkardık. Ayrıca, evden eğitim döneminde öğrencileri desteklemek için “Dijital Eğitim” kampanyası başlattık. Son olarak, herkes için erişilebilir eğitim prensibimizle uyumlu olarak, yeni limitsiz internet müşterilerimize Mental UP ve TT Akademi Online İngilizce Eğitim paketlerini ücretsiz olarak sunduk. 2020 yılında kurumsal müşterilerimizden, dijitalleşme yönünde daha fazla talep alıyoruz. Bu da pandemiden olumlu etkilenen bir diğer alan olarak öne çıkıyor. Her geçen gün daha fazla müşteri genel ya da kişiselleştirilmiş kurumsal çözümler arıyor. Bu doğrultuda ana telekomünikasyon ürünlerimize ek olarak, müşterilerimize statik IP, güvenlik, anti-virüs, kurumsal sigorta ve ön muhasebe yazılımı da içeren zengin bir portföy sunuyoruz.

Yabancı para açık pozisyonumuz azalırken, kaldıraç oranımız 1.35x oldu

Üçüncü çeyrek itibarıyla, döviz kurlarındaki artışın etkisiyle net borcumuz 17,1 milyar TL’ye yükseldi (2,19 milyar USD). 2Ç’20’de 1,31x olan Net Borç/FAVÖK oranımız, 602 milyon TL temettü ödemesine ve çeyrek içerisinde TL’nin USD ve EUR karşısında ortalama %16 değer kaybetmesine rağmen 3Ç’20’de 1,35x seviyesinde gerçekleşti. Bu da, güçlü FAVÖK büyümesi ve nakit akışı yarattığımızı gösteriyor. Yabancı para net açık pozisyonumuz, 3. Çeyrekte 211 milyon USD’ye geriledi. TL cinsinden borçlanma payımızı artırma planımız doğrultusunda, geçen yılın aynı döneminde %2 olan TL cinsinden borcun toplam borç içerisindeki payı 3Ç’20’de %11’e yükselirken, zayıf liranın etkisiyle geçen çeyrekteki %13’ün gerisinde kaldı. İleriye yönelik olarak, sağlıklı bilanço ve serbest nakit akışı yaratmak için stratejilerimizi uygulamayı sürdüreceğiz.

Uzun vadeli değer yaratmaya odaklanıyoruz

Bilindiği üzere, şirketlerin net dönem kârının yalnızca %25’ine kadarını dağıtma kararı alabileceklerine dair düzenlemeyle uyumlu olarak, Temmuz ayında, 3 yıllık bir aradan sonra, 2019 yılının dağıtılabilir kârının %25’ini dağıttık. Bu mevzuatın uygulama süresi 2020 yılının sonuna kadar uzatıldı. Türk Telekom olarak, 2020 yılının sonunda sağlam finansal göstergeler ve güçlü likidite pozisyonuna sahip olacağımıza inancımız tam. Bu durum, hissedarlarımızın yatırımlarının karşılığını vermeye devam etmemiz için bize güç veriyor. Yatırım planlarımızda uzun vadeli değer yaratmayı önceliklendirirken, hissedarlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için büyüme, operasyonel verimlilik ve güçlü nakit akışı yaratmaya odaklanmayı sürdürüyoruz.

Geleceği şekillendirmek için iştiraklerimizle çalışıyoruz

İştiraklerimiz işimizin ayrılmaz bir parçası. Grubun iştiraklerden elde ettiği hızla büyümekte olan sinerjiler bizim için büyük önem taşıyor, çünkü bunlar yalnızca dışarıya olan bağımlılığımızı azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda bize belirli ürün ve servislerde önemli miktarlarda maliyet tasarrufu ve süreklilik sağlıyor. Bununla birlikte, iştiraklerimiz Argela, İnnova, Sebit, AssisTT ve TTI, büyüme profillerini çeşitlendirmek ve Grup’a bağımlılıklarını azaltmak için üçüncü taraf geliri yaratıyor. Bu iştiraklerimizin üçüncü taraftan elde ettikleri gelirler, bu çeyrekte yıllık %60’tan fazla büyüme kaydetti ve bu gelirlerin konsolide gelirler içerisindeki payı 3Ç’19’da %6,5 iken 3Ç’20’de %9’a yükseldi. Üçüncü çeyrek konsolide gelirlerdeki büyümenin %22’si bu iştiraklerimizin üçüncü taraf gelirlerindeki artıştan kaynaklandı. İştiraklerimiz çeşitli alanlarda pek çok girişim ve projelerde yer alıyor ve 2021 yılında da yeni ürünlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yeni nesil telekomünikasyon teknolojileri iştirakimiz Argela, Ar&Ge alanında önemli adımları tamamlamasının ardından, fiber erişim şebekesini sanallaştırmayı hedefleyen SEBA projesinin ürünleştirme aşamasına geçti. SEBA hali hazırda Türk Telekom şebekesinde canlı olarak kullanılıyor. Önümüzdeki dönemde SEBA’nın Türk Telekom şebekesine tam entegrasyonunu tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, SEBA ürününün yerli ve yabancı telekomünikasyon operatörlerine satışı ile ilgili görüşmelerimizde önemli bir noktaya geldik.

Argela, Amerika’da faaliyet gösteren iştiraki Netsia Inc. aracılığı ile yürüttüğü vRAN (Yazılım Tanımlı ve Dilimlenebilir Sanallaştırılmış Radyo Erişim Şebekesi) projesiyle fikri mülkiyet geliştirmeye devam ediyor. vRAN, performans artışı, verimlilik ve ölçeklenebilirlik dahil pek çok operasyonel ve ticari fayda sağlıyor. Bu projenin en somut başarısını yakın bir zaman önce Juniper Networks Inc. ile üzerinde anlaştığımız lisans ve işbirliği sözleşmesi ile taçlandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Argela artık teknoloji ve patent üreten bir oyuncu olma özelliğini ürünlerini satan ve finansal değere dönüştüren bir şirket olarak bir ileri seviyeye taşıyor. Juniper Networks, network ekipmanı ve çözümleri konusunda geniş kapsamlı ürün ve çözümleri ile 150’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Bu anlamda, Argela’nın bilgi birikiminin ve ürünleştirme kapasitesinin Juniper’in müşteri ağı ve coğrafi erişimi ile bir araya gelerek önemli ölçüde artacağına inanıyoruz.

Türk Telekom ve Argela dünyanın lider operatörleri ve açık kaynak sağlayıcılarıyla birlikte uluslararası organizasyonlarda aktif rol almaya devam ediyor. Türk Telekom ve Argela yerli ve milli teknolojileri geliştirirken aynı zamanda Türkiye’nin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlıyor. Geleceği 5G ve yeni nesil teknolojilerle şekillendirmek için iştiraklerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’nin ilk 5G canlı maçını 360 derece VR teknolojisiyle yayınladık; aynı zamanda uzun ve azimli Ar&Ge çalışmalarımız sayesinde dünya hız rekoru kırdık. En yeni teknolojileri dünyanın geri kalanıyla eş zamanlı olarak kullanmak için, 5G ve yeni teknolojilerde global oyuncularla ortak çalışmalar ve testler yürütüyoruz.

Eğitim teknolojileri iştirakimiz Sebit’in, bu yıl okula dönüş sezonunda online eğitim ürünlerine olan talebin artmasıyla, üçüncü taraf gelirlerini 3Ç’20’de yıllık %160 artırdığını görmekten mutluyuz. Sebit, Vitamin ve Raunt gibi online ürünleriyle evden eğitimi bütünüyle destekliyor. EBA platformu için kapsamlı bir ders ve sınav içeriğine sahip olan Sebit’in ürünleri tüm devlet okullarında ve 800’den fazla özel okulda milyonlarca öğrenciye ulaşıyor.

Bilişim çözümleri sağlayan iştirakimiz İnnova da, pandemi döneminde kurumsal müşterilerin dijital ürünlere ve çözümlere yönelik artan talebi sayesinde, üçüncü taraf gelirlerini üçüncü çeyrekte yıllık bazda %300’den fazla artırdı. Kamu kurumları ve özel şirketler, küresel pandeminin yayılmasını önlemek ve tüm Türkiye üzerindeki etkisini en aza indirmek için olağanüstü çaba harcadı. Bu girişimlerin bir parçası olarak, iştirakimiz İnnova, Sağlık Bakanlığı’yla birlikte, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemini (FİTAS) çok kısa bir süre içinde geliştirme yönünde oldukça önemli bir görev üstlendi.

Müşteri hizmetleri ve çağrı merkezi şirketimiz AssisTT, Covid-19 pandemi sürecinde, özel şirketlerden büyük kamu kuruluşlarına geniş bir yelpazeden oluşan müşterilerini desteklemeye devam etti. Şirket, 16 şehirde 16 binden fazla çalışanıyla hizmet veriyor. Pandemi döneminde, çağrı merkezi hizmetlerine yönelik talepte yaşanan artışın bir sonucu olarak, çağrı merkezi çalışanlarımızın üretimi4 %21 artış gösterdi. Üçüncü çeyrekte AssisTT, üçüncü taraf gelirlerini yıllık bazda %56 arttırdı.

Son olarak uluslararası kolumuz TTI, Avrasya pazarındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. TTI, 3Ç’20’de, üçüncü taraf gelirlerini yıllık bazda %50 artırdı. TTI, farklı ülkelerdeki müşterilerine yüksek hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için altyapı projelerine ve kurumsal çözümlere odaklanmaktadır.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu