Türk Telekom 24 bin çalışanı ile engellilere destek oluyor
Türk Telekom, iletişim teknolojilerinin olanaklarından faydalanarak herkesin eşit şekilde bilgiye erişimini sağlamak ilkesiyle yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye erişimi için geliştirilen Telefon Kütüphanesi Projesi şimdi de Türk Telekom’un 24 bin kişilik Türkiye’ye Değer gönüllüsüyle büyüyerek zenginleşiyor.
Bugüne kadar ana ürünü olan ev telefonu üzerinden sesli kitapları ücretsiz olarak görme engellilerin kullanımına sunan Türk Telekom’un, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Yönetim Zirvesi’nin ana konusu da Telefon Kütüphanesi oldu. Türk Telekom’un 1200 yöneticisinin katılım ile gerçekleşen Yönetim Zirvesi’nde GETEM tarafından tüm Türk Telekom yönetim kadrosuna proje kapsamında nasıl kitap okunacağına dair eğitim verildi. Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt önderliğinde Türkiye’nin 81 ilinden gelen Türk Telekom yöneticileri de kitap okuyarak projeye destek verdiler. Toplantının ilk gününde 120 Türk Telekom yöneticisi, etkinlik alanına kurulan okuma kabinlerinde kitap okuyarak projeye destek oldu.
Projeye ünlü desteği
Türk Telekom’un Türkiye’ye Değer çatısı altında yürüttüğü ‘Telefon Kütüphanesi’ projesine ünlülerden de büyük destek geliyor. Edebiyat dünyasının önde gelen yazarlarından Elif Şafak aylarca ‘en çok okunan kitaplar’ listesinde birinci sırada yer alan eseri ‘AŞK’ ile projeye destek verdi. Şafak, Eylül ayında piyasaya çıkması beklenen yeni kitabının bir bölümünü proje kapsamında okuyacak.
Projeye ayrıca tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve sunucu Berna Laçin de Küçük Prens’i okuyarak destek verdi. Toprak Sergen de projeye destek veren isimler arasında yer alıyor…Türkiye’ye Değer Gönüllüleri ile birlikte projeye destek veren fikir önderleri ve sanatçıların da sayısı da her geçen gün artıyor.
Türk Telekom’un Engellilere Yönelik Diğer Hizmetleri
Türk Telekom, iletişim olanaklarıyla tüm toplumun hayata katılması için eşit koşullara sahip olması prensibi ile çalışıyor. Türk Telekom bu prensipten hareketle ve iletişim teknolojilerinin yardımıyla engelli müşterilerinin de hayatını kolaylaştırmak için hizmetler sunuyor. Türkiye çapına yayılmış ofislerinde engelli çalışanları bulunan Türk Telekom, engelli müşterilerinin yanı sıra toplumdaki tüm engellilere yönelik çeşitli projeleri hayata geçiriyor;
Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu
Türkiye’de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi kapsamında eğitime kazandırılan 76 eğitim binasından biri olan Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu’nda engelli öğrenciler temel yaşam becerilerini geliştirerek, topluma uyum sağlıyor. Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu’nda, okul öncesi eğitim birimi, otistik engellilere, işitme engellilere, görme engellilere, eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engellilere eğitim hizmeti sunan 40 derslik, spor salonu, fizyoterapi bölümü ve çok amaçlı salonlar bulunuyor.
Görme engelliler için braille alfabeli fatura
Görme engelliler için fatura uygulamasını Türkiye’de uygulayan ilk telekomünikasyon şirketi olan Türk Telekom, başvuruda bulunan müşterilerine braille alfabesi ile basılmış özel fatura gönderiyor.
Görme engelliler için sesli fatura
Türk Telekom’un dileyen görme engelli kullanıcılarının hizmetine sunduğu sesli fatura bilgilendirme servisi 163 sayesinde görme engelli müşteriler, fatura tutarını ve son ödeme tarihini öğrenebiliyorlar.
Görme engelliler için braille alfabeli abonelik sözleşmesi
Türk Telekom görme engelli müşterilerini abonelik başvurusu sırasında vekil getirme zorunluluğundan kurtarıyor ve braille alfabesi ile hazırlanmış abonelik sözleşmesi ile iletişim hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyor.
Tekerlekli sandalyeye uygun ankesörler
Türk Telekom fiziksel engelli müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için Türkiye çapında tekerlekli sandalye kullananların rahatlıkla erişebileceği ankesörlü telefonları hizmete sunuyor. Türkiye’de 37 ilde 210 noktada bulunan ankesörlü telefon makineleri tekerlekli sandalye kullanan müşterilerin rahatlıkla kullanabileceği yükseklikte monte ediliyor. Ankesörlü telefonlar çoğunlukla hava alanı, hastane ve otobüs terminalleri gibi yoğun trafik olan alanlara yerleştiriliyor.
Ulaştırma Bakanlığı “Ben de Varım” projesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın öncülüğünde, engellilere evinden dışarıya çıkmadan çağrı merkezlerinde çalışabilme imkanını sunan projeye, Türk Telekom, istihdam ettiği engelli çalışanlarla katkı sağlıyor.
Engelli Kullanıcılara indirimli tarife
Türk Telekom engelli müşterileri için çok avantajlı internet ve ses tarifeleri sunuyor.