Türk Telekom hayatlarına değer kattı onlar başarı hikayesi yazdı
Türk Telekomun yıllardır yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile başarıyı yakalayan, hayatında yeni bir kapı açan dokuz gencin öyküsü, Türkiyeye Değer Hikayeler filminde belgesel haline geldi. Film, Türk Telekom Okullarında aldığı eğitimle ideallerine bir adım daha yaklaşan, Türk Telekom Amatör Spor Kulüplerinde şampiyonlukla tanışan, İnternet Evlerinde teknolojinin sunduğu olanakları kullanarak kendisini geliştiren 9 gencin hikayesini anlatıyor. Türkiyenin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekomun hayata geçirdiği Türkiyeye Değer sosyal sorumluluk projelerinden destek alarak, azim ve kararlılıkla kendi geleceklerini kuran dokuz gencin öyküsü Türkiyeye Değer Hikayeler filmiyle belgeselleştirildi.
Türkiyeye Değer Hikayelerde kendi bölgelerindeki Türk Telekom Okulları sayesinde eğitimlerine devam etme şansı elde eden Uğur Fidan ve Daham Özgelin, Türk Telekom Spor Kulüplerinde spor kariyerlerine dair hayallerini gerçekleştiren ve çoğu milli takım sporcusu olan Büşra Varol, Hülya Yılancı, Işıl Gençtürk, Güner Yalçın, Furkan Kızılkaya, Betül Özen ile Türk Telekom İnternet Evi kullanıcısı Naime Durakın hikayeleri anlatılıyor.
Yönetmenliğini, sinema ve müzik alanlarında imza attığı başarılı işlerle adından söz ettiren Nedim Hazarın üstlendiği Türkiyeye Değer Hikayelerin basın gösteriminde kısa bir konuşma yapan Türk Telekom CEOsu K. Gökhan Bozkurt şunları söyledi:
Tüm Türkiyedeki 25 bini aşkın çalışanımızdan aldığımız güçle müşterilerimizin hayatını ileri iletişim teknolojileriyle kolaylaştırırken, Türkiye için değer yaratma hedefi doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürüyoruz. Türk Telekom ailesi olarak, çalışmalarımızın ve emeğimizin karşılığını, Türkiyeye Değer Hikayelere konu olan başarı hikayeleriyle almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiyenin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak ülkemizin teknoloji altyapısının güçlenmesine dair üstlendiğimiz sorumluluğun çok daha fazlasını Türkiye için değer yaratmak konusunda hissediyoruz.
Türkiyeye Değer Hikayeleri yazanlar
Betül Özen, Çanakkale Türk Telekom Spor Kulübü Sporcusu
Betül Özen 14 yaşında, Çanakkale Özel İsmail Kaymak Koleji 8. sınıf öğrencisi. Doğuştan sağ kolu olmayan Betül, beş yaşından itibaren protez kol ve elle hayata tutundu. Dört yıl önce Özenin spora olan yeteneği keşfedildi. Voleybol oynadığını gören okul müdürü ve öğretmenlerinin yönlendirmeleri ile Betül okulun basketbol takımına alındı, daha sonra Çanakkale Türk Telekom Spor Kulübünde oynamaya başladı. Piyano ve org da çalan Betül, aynı zamanda iyi bir yüzücü.
Büşra Varol, Trabzon Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Büşra Varol 1993 yılında Trabzonda dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren birçok spor dalıyla ilgilenen Büşranın eskrim alanındaki yeteneği Trabzon Türk Telekom Spor Kulübü antrenörü Coşkun Gökdemir tarafından keşfedildi. Yurtiçi müsabakalardaki başarısından dolayı birçok kez Milli Takım kadrosuna seçilen Büşra gelecekte Türkiyeye kazandırdığı Avrupa ve dünya çapındaki madalyalara yenilerini eklemeyi hedefliyor.
Daham Özgel, Siirt Türk Telekom Fen Lisesi mezunu
Daham Özgel 1990 yılında Mardinin Kızıltepe ilçesinde, dokuz çocuklu bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimini 6. sınıfına kadar, maddi olanaksızlıklar nedeniyle yerleştikleri İzmirin Menemen ilçesine bağlı Musa Bey köyünde sürdürdü, 7. ve 8. sınıfları Kızıltepede tamamladı. 2006 yılında Siirt Türk Telekom Fen Lisesini kazandı. Daham lise öğrenimi süresince yaz tatillerini İzmir ve Manisada salatalık ve domates tarlalarında, üzüm bağlarında çalışarak geçirdi. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve yaz aylarında mevsimlik işçi olarak çalıştığı İzmire tıp eğitimi almak için döndü.
Furkan Kızılkaya, Eskişehir Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Furkan Kızılkaya 1986 yılında Eskişehirde doğdu. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi olan Furkan 17 yıldır Eskişehir Türk Telekom Spor Kulübünde spor hayatını sürdürüyor. 14 yaşında Türkiyede çok tanınmayan sualtı hokeyi sporuyla tanıştı, 10 kişilik bir kadro ile bu spora başladı. Takım bugüne kadar Türkiye ve Avrupada birçok başarı elde etti. Furkan Kızılkaya şu anda, bir zamanlar sporcusu olduğu Eskişehir Türk Telekom Sporun yüzme antrenörlüğünü sürdürüyor.
Güner Yalçın, Artvin Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Güner Yalçın Artvinin Borçka ilçesinde doğdu. Borçka Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıfa devam eden Günere judo kariyerinin kapılarını, şu anda Artvin Türk Telekom Spor Kulübünde antrenörlüğünü sürdüren beden eğitimi öğretmeni Umut Aydın açtı. 2005 yılından bu yana judo dalında birçok derece kazanan Günerin Türkiye şampiyonlukları, bir Balkan 2.liği ve bir Avrupa Kupası 3.lüğü bulunuyor.
Hülya Yılancı, Artvin Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Hülya Yılancı 1995 yılında Artvinin Borçka ilçesinde dünyaya geldi. Borçka Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan Hülya, judo çalışmalarına Yeniyol İlköğretim Okulunun koridorlarında başladı. Artvin Türk Telekom Spor Kulübünde devam ettiği spor hayatında bu süre içinde Türkiye Ümitler 1.liği, Ümitler Avrupa Kupası 3.lüğü ve birçok yurtiçi turnuvada şampiyonluklar kazandı. Genç sporcu son olarak, 18. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası Judo Turnuvasından altın madalya ile döndü.
Işıl Gençtürk, Artvin Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Işıl Gençtürk 1995 yılında Artvinin Borçka ilçesinde doğdu, halen Borçka Anadolu Lisesi 2. sınıfa devam ediyor. Artvin Türk Telekom Spor Kulübü antrenörü Umut Aydının yeteneğini keşfetmesi ile judoya başladı. Işıl, judo çalışmalarına Artvin Türk Telekom Spor Kulübünde devam etti. Bugüne kadar çeşitli müsabakalarda birçok derece elde eden Işılın judo alanında Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa Kupasında elde ettiği 5.liği bulunuyor.
Naime Durak, Türk Telekom İnternet Evi kullanıcısı
Naime Durak Kütahyada, Türk Telekomun tüm Türkiyeye yayılan 967 internet evinden yararlanan öğrencilerden biri. Naime, kalp romatizması hastası, bu nedenle hareketleri sınırlı, koşması, spor yapması yasak. Boş zamanlarını Türk Telekom İnternet Evinde geçiriyor, derslerini internet yardımıyla yapıyor. Okulda başarılı bir öğrenci olan Naimenin tüm dersleri pekiyi.
Uğur Fidan, Van Türk Telekom Fen Lisesi Mezunu
Uğur Fidan, 1992 yılında Van, Ercişte Dinlence Köyünde doğdu. Köyü ile merkez arasındaki 14- 15 kmlik yolu yürüyerek devam ettiği ortaokul hayatı boyunca ailesine çobanlık yaparak yardım etti. Azmiyle okul birincisi oldu. Van Türk Telekom Fen Lisesini başarı ile bitiren Uğur, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.
Türk Telekomdan Türkiyeye Değer Yatırımlar
Türkiyenin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, müşteri odaklı ve yenilikçi ürün ve hizmetleriyle sadece müşteriler için değil tüm Türkiye için değer yaratmayı hedefliyor. Araştırma ve geliştirme alanında dev yatırımları ve Türk Telekom Grubu şirketleri tarafından geliştirilen teknolojileriyle tüm çalışanları ile birlikte toplum yaşamına değer katıyor.
Türk Telekom, sunduğu bu katkıyı Türkiyeye Değer çatı markası altında topladığı kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle pekiştiriyor. Türkiye çapında eğitim altyapısının geliştirilerek bilgi ve teknolojiye erişimin yaygınlaştırılması ve Türk Telekom Grubu tarafından geliştirilen teknolojilerle eğitimde sayısal uçurumun ortadan kaldırılmasına destek hedefiyle projeler geliştiren Türk Telekom, çevre ve spor alanlarında da sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyor.
Türk Telekom Grubu tarafından geliştirilen teknolojilerle eğitimde sayısal uçurumun ortadan kaldırılmasına destek hedefiyle projeler geliştiren Türk Telekom, çevre ve spor alanlarında da sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyor.
Türk Telekom Okulları
Türk Telekomun, geleceğe yatırım anlayışı ile hayata geçirdiği Türk Telekom Okulları projesiyle Türkiyenin dört bir yanında eğitim tesisleri inşa edildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile hayata geçirilen proje toplam 76 adet eğitim binasını kapsıyor. Türkiyede eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi, 30 bini aşkın öğrenciyi modern eğitim ortamına kavuşturdu.
Türk Telekom Okulları, 2008 yılında Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından En İyi Toplum İlişkileri Programı dalında büyük ödüle layık görülürken, En İyi Sosyal Sorumluluk İletişimi Programı ve En Sürdürülebilir İletişim Programı alanlarında ise başarı belgesi ile ödüllendirildi. Proje, iletişim sektörünün en saygın dergilerinden Holmes Reportun ABD merkezli yayıncısı Holmes Group tarafından verilen Avrupa SABRE Ödüllerinde 2009 yılında Telekomünikasyon Alanında En Başarılı Proje olarak seçildi. Proje ayrıca, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 8. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödüllerinde Eğitim Alanında En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülünü kazandı ve International Business Awards tarafından Avrupada en iyi sosyal sorumluluk projesi olarak ödül aldı.
Türk Telekom İnternet Evleri
Eğitimsiz bir gelecek, internetsiz bir eğitim düşünülemez anlayışıyla eğitim alanında sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren Türk Telekom, ülkenin dört bir yanında ücretsiz internet hizmeti sunan internet evleri kuruyor. Bugüne kadar yurt çapında geniş bant internet erişimine sahip ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar bulunan 967 Türk Telekom İnternet Evi hizmete girdi. Proje tamamlandığında 81 ilin ilçelerinde toplam 1000 internet evi hizmete sunulmuş olacak.
Çocuklara Vitamin
Türk Telekom grup şirketi olan Sebitin geliştirdiği interaktif eğitim yazılımı Vitamin, eğitim teknolojilerinin okullarda yaygın olarak uygulanmasını destekliyor. Vitamin, Türk Telekom tarafından 2008-2009 öğretim yılında 33 bin kamu ilköğretim okuluna ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. 2009 yılı sonunda kullanıma sunulan Vitamin Lise versiyonu da yaklaşık 5950 liseye bağışlandı. Bugüne kadar yaklaşık 9 milyon öğrenci Vitaminden ücretsiz olarak faydalandı.
Türk Telekom, Çocuklara Vitamin projesi 2008 yılında Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi LACPden En İyi İş Geliştirme İletişimi Programı ve En Yeni Halkla İlişkiler Ürünü/ Süreci/ Servisi kategorilerinde, büyük ödül aldı, 2010 yılında Best Business Awardsda En iyi Yenilik projesi seçildi.
E-Fatura Ormanları
Türk Telekom, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla E-Fatura Ormanları projesini hayata geçirdi. E-faturaya geçişi özendirmek ve çevre konusunda farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirilen E-Fatura Ormanları projesi, kağıt fatura yerine elektronik fatura kullanan Türk Telekom müşterilerine teşekkür amacı da taşıyor. Tüm ülkeye yayılan 100 bin ağaçlık E-Fatura Ormanlarında Türkiyedeki mevsimsel farklılıklar gözetilerek 17 farklı türde ağaç bulunuyor.
E-fatura Ormanları Projesi, CIPR (Chartered Instutude of Public Relations) tarafından En İyi Kurumsal İletişim projesi, Türkiye Halkla İlişkiler Derneğinin düzenlediği 8. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödüllerinde En Çevreci Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi, International Business Awards tarafından En Başarılı Çevre Projesi ve IPRA (Uluslar arası Halkla İlişkiler Derneği) tarafından En iyi Halkla İlişkiler Projesiseçildi.
Türk Telekom Sporcuları
Gençlerin çevreleriyle iletişim becerilerini geliştirmede sporun etkisinden hareket eden Türk Telekom, sporun alt yapısına yaptığı yatırımlarla 10 yılda 28 bin genç sporcunun yetişmesini sağladı. Halen çeşitli illerdeki 41 spor kulübüyle basketboldan eskrime, atletizmden kayak ve tenise 22 branşta 6 bine yakın sporcuyu destekliyor. Bu sporcuların arasında milli takıma seçilme başarısını göstererek Türkiyeyi yurt dışında temsil eden ve çeşitli derecelerle gurur kaynağı olan yüzlerce genç de bulunuyor.
Marmaranın Kalbini Dinliyoruz
Türk Telekom, Marmara Bölgesinde olası bir depremin en az can ve mal kaybıyla atlatılmasına destek sağlamayı amaçlayan Marmaranın Kalbini Dinliyoruz projesini Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirdi. Projede Marmara denizi dibine kurulan deprem izleme istasyonları sayesinde, mikro kırılmalar dahil olmak üzere tüm deniz dibi hareketleri gerçek zamanlı olarak izlenebilecek. Toplam 57 kilometrelik fiber optik kablo kullanılan 5 deniz dibi ve Marmara Denizi çevresine yerleştirilen 10 karasal geniş-bantlı deprem izleme istasyonunu kapsayan proje, bir iç denizde kurulması ve gerçek zamanlı veri akışı sağlaması itibari ile dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.