Turkcell Bilişim Konferansı’nda “bulut” konuşuldu

Turkcell, bu yıl ilk kez düzenlediği “Bilişim Konferansı” ile sunduğu IT ürün ve hizmetlerini, iş ortaklarıyla beraber müşterilerine aktardı. Swissotel’de tüm gün süren etkinlikte, bulut bilişim vizyonu, toplam telekom çözümlerindeki başarı hikayeleri ve Türkiye’nin teknolojik gelişimine yön verecek açılımlar, bilgi teknolojileri yöneticileri ile paylaşıldı.

 Ciliv: “Artık Türkiye’nin Zamanı”

‘Turkcell Bilişim Konferansı’nın  açılış konuşmasını Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv yaptı.  Ciliv konuşmasında “Turkcell bugün müşterilerine, hem sabit hem mobil hem de IT çözümlerini tek noktadan sunan bir iletişim ve teknoloji şirketi haline geldi. Bugün Türkiye mobil iletişimde, fiberde ve bulut bilişim teknolojilerinde çok iyi bir konumda. Kurumlarımıza sunduğumuz birçok yenilikçi ürün ve servisle, şirketlerin IT maliyetlerini azaltması, IT yöneticilerinin de fark yaratacak, inovatif işlere odaklanması mümkün” dedi.

Türkiye’nin geleceği için “inovasyon” kavramının önemine değinen  Ciliv, “1997’de batmak üzere olan bir şirket, bugün dünyanın en değerli şirketi haline gelebiliyorsa bunun tek nedeni teknoloji ve inovasyondur. Tüm bilişim yöneticilerimizin önünde inovasyonla şirketlerini ve ülkemizi geliştirebilecek büyük fırsatlar var ” şeklinde konuştu.

 Teknolojinin devleri bu konferansta buluştu

Daha sonra Turkcell CIO’su İlker Kuruöz katılımcılarla “CIO’nun Ajandası” başlığı altında iş hayatını kolaylaştırmak için basitleştirme yoluna gittiğini, bunun için de bulut teknolojilerinin işine kattığı değeri örneklerle paylaştı. Öğleden önce ana salonda gerçekleşen ve Turkcell Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Sabancı Holding CIO’su Güngör Kaymak, Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan,  HP Genel Müdürü Serdar Urçar ve Yıldız Holding CIO’su Yekta Caymaz‘ın konuşmacı olarak yer aldığı “Toplam Telekom Çözümlerinde 3’lü Oyun” konulu panelin ardından “Bilgi Teknolojileri Bulutu ile Gelecek”, “Sabit Network Bulutu ile Başarı” ve “Mobil Network Bulutu ile Verimlilik” başlıkları altında paralel oturumlar gerçekleşti. Paralel oturumlarda Turkcell ve Turkcell Superonline konuşmacılarının yanısıra HP, Intel, Oracle, EMC, Cisco ve Accenture firmalarının temsilcileri de konuşmacı olarak yer aldı.

McAfee: “Bulut dünyayı değiştirecek”

Etkinliğin konuk konuşmacısı ise bilgi teknolojilerinin şirket performanslarını, organizasyonları ve iş yapış biçimlerini nasıl değiştirdiği, rekabeti nasıl şekillendirdiği üzerine bilimsel araştırmalar yürüten ve bu alanda fikir önderi kabul edilen Andrew McAfee’ydi. Konuşmasına “Tarihten öğrenilecek çok şey var” sözleriyle başlayan McAfee, “Ekonomiyi değiştirecek büyüklükte bir yenilik yüzyılda 1-2 kez gelir. Buharlı makinelerden elektriğe geçiş ne kadar büyük bir sıçrama yarattıysa Bulut Bilişim de benzer bir değişime yol açacak “dedi. “Teknoloji dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri, teknoloji konusuna mesafeli yaklaşmak gibi bir hataya düşüyorlar. Teknolojinin iş yapış biçimlerini kalıcı bir şekilde değiştirdiği çağımızda maliyet endişeleri, güvenlik kuşkuları gibi sebeplerle Bulut Bilişim’e mesafeli yaklaşan şirketler 20. yüzyılın başında elektrik enerjisine geçişe adapte olamayan şirketlerin yaptığı yanlışı yapıyorlar. Ben yöneticilere her zaman şunu söylüyorum: Bulut sektörünüzü değiştirecek. Daha verimli, daha paylaşımcı, daha etkili ve daha hızlı olacağız. Rekabetin daha da kızışacağı, iş yapış biçimlerinin Bilişim Teknolojileri ile hızla farklılaştığı günümüzde doğru tarafta olmak çok önemli. Bulut bilişim yüzyılımızın sıçrama yaratacak yeniliklerinden biridir. Bulut dünyayı değiştirecek” şeklinde konuştu.  

Andrew McAfee kimdir?

Andrew McAfee, özellikle bilgi teknolojilerinin iş dünyası üzerine etkilerini analiz eden çalışmalarıyla tanınıyor. MIT’den çift diplomalı, Harvard Business School’da profesörlük yapmış olan McAfee, birçok kaynak tarafından IT konusunda dünyanın en etkili isimleri arasında gösterilmekte.

Bilgi teknolojilerinin şirket performansları, organizasyonları ve iş yapış biçimlerini nasıl değiştirdiği ve rekabeti nasıl şekillendirdiği konularına odaklanan McAfee, “Enterprise 2.0” tanımını ilk kullanan kişi olarak da biliniyor. Araştırmalarını aktardığı blog’u dünyada en çok takip edilen bloglar listesinde yer alıyor.

“Enterprise 2.0” kitabı 2009 yılında Harvard Business School Press tarafından yayımlandı. Erik Brynjolfsson ile beraber yazdığı e-kitap “Race Against the Machine” dijital devrimin inovasyon, üretkenlik, işgücü ve ekonomide yarattığı evrimi anlatıyor.

Halen MIT’de araştırmacı – biliminsanı olarak görev yapan McAfee kısa bir süre öncesine kadar Harward Business School’da akademisyen olarak çalışmaktaydı. McAfee’nin yazıları Washington Post ve Financial Times gibi önemli gazetelerde yayımlandı. 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu