Turkcell’e İSO’dan inovasyon ödülü
Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, İSO İnovasyon Büyük Ödülü’ne layık bulundu. Türkiye’de yerleşik sanayi kuruluşlarına yönelik olan İSO İnovasyon Ödülleri’nin ikincisi, 14 Aralık 2011 Çarşamba akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde İSO 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi kapsamında gerçekleştirildi.
“İnovasyonu içselleştiren” şirketlere veriliyor
İstanbul Sanayi Odası’nın “İnovasyonu içselleştirilmiş ve katma değeri yüksek, inovatif ürünler ve süreçler ile kanıtlanan bir iş yapış tarzını geliştiren, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan başarı örneğine verilen ödülü” olan İnovasyon Büyük Ödülü’nü Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı aldı. Semih İncedayı ödül töreninin ardından “2007 yılında Turkcell’in, telekom ve bilgi teknolojileri alanında uzmanlaşmış mühendis kadrosunu bir çatı altında toplamış ve teknoloji şirketi olma yolunda en önemli atılımı gerçekleştirmiştik. Kısa zamanda çok mesafe kat ettik. 400’ün üzerinde Türk mühendisin çalıştığı Turkcell Teknoloji bugün gerek patent sayısı gerekse imza attığı yenilikçi uygulamalarla dünya devlerinin örnek gösterdiği bir şirket haline geldi. Turkcell’in ekosisteminde yer alan firmalarla birlikte büyüyor ve küresel rekabette her geçen gün daha dikkat çekici bir konuma geliyoruz. İstanbul Sanayi Odası’nın bu ödülü çabalarımızın takdir gördüğünün kanıtıdır. Mutlu ve gururluyuz” dedi.
Vodafone’un Oksijen’ine de ödül
Oksijen Ar-Ge ise bilgi kategorisinde “İnovasyon Ödülü”nün sahibi oldu.
Oksijen Ar-Ge Genel Müdürü Arda Özgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Oksijen Ar-Ge’de inovasyon kavramının en üst düzeyde benimsenmiş olduğunu ve her fırsatta teşvik edildiğini belirtirken şu şekilde konuştu: “Teknoloji geliştiren ve ArGe yapan bir şirket olarak Oksijen Ar-Ge için inovasyon vazgeçilmez bir değerdir. Şirket içinde inovasyon bilincinin yaygınlaştırılması ve yenilikçi yaklaşımların yönetilmesi amacıyla oluşturulmuş olan çalışma grubu, şirket içinde oluşan yeni fikirlerin değerlendirilmesi ve gerçeklenmesi, yeni teknolojilere ait bilginin araştırılması ve şirket genelinde yaygınlaştırılması, teknolojik trendlerin takip edilmesi, teknik yol haritası oluşturulması, ArGe kültürü oluşturulması faaliyetlerini başarı ile yerine getirmektedir.”
Bu sene 35 kuruluş başvurdu
İSO İnovasyon ödüllerine bu sene farklı il ve sektörlerden toplam 35 kuruluş başvurdu ve bu firmalar içinden 10’u finale kalmaya hak kazandı. Toplamda 5 kategori ödülü, 1 Jüri Özel Ödülü ve 1 Büyük Ödül olmak üzere 7 şirket ödüllendirildi.
İSO İnovasyon Ödülleri ile inovasyona dönük süreçleri benimseyerek, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan başarı örneklerinin ödüllendirilmesi, bu tür yaklaşımların yaygınlaştırılarak sanayinin inovasyon yetkinliğinin artırılması ve inovasyonun ticari getiri avantajı olarak öne çıkartılması amaçlanıyor.