Yerli chatbot’lara Palmate de eklendi
Palamar Teknoloji tarafından geliştirilen Palmate, doğal dil işleme teknolojileriyle donatılmış, kullanıcılarla akıcı ve doğal bir şekilde etkileşim kurabilme yeteneğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Palamar Teknoloji tarafından geliştirilen, yerli chatbot Palmate, doğal dil işleme teknolojileriyle donatılmış, kullanıcılarla akıcı ve doğal bir şekilde etkileşim kurabilme yeteneğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Müşteri hizmetleri, satış destek, bilgi edinme gibi birçok alanda kullanılabilen Palmate, işletmelere önemli ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Palmate, yapay zeka teknolojisi sayesinde müşteri sorularına hızlı ve doğru cevaplar vererek müşteri memnuniyetini artırıyor. Ayrıca şirket çalışanlarına da büyük kolaylık sağlayan bu chatbot, tekrarlayan işleri otomatik olarak gerçekleştirerek çalışanların iş yükünü azaltıyor.
Dijital dönüşüme katkı
Kurumsal şirketlerde birçok iş, otomatize edilebilecek niteliktedir, ancak bu görevler genellikle her şirkete özgü zorluklar içerir. Palmate, yapay zeka ile bu görevleri otomatize ederken, kolay entegrasyon özelliği sayesinde sistemlere hızlıca adapte olur ve şirketlerin özgün problemlerine etkili çözümler sunar. Bu iki önemli özellik, Palmate’i kurumsal şirketlerin dijital dönüşümde vazgeçilmez bir partneri haline getiriyor.
Chatbotlar ilgi odağı
Palamar Teknoloji Kurucusu ve CEO’su Onur Candan, iş dünyasının chatbotlara ilgisi ile ilgili olarak şunları söyledi: “İş dünyası, yerli chatbotlara giderek artan bir ilgi gösteriyor. Özellikle veri güvenliği, kültürel hassasiyetler ve yerel dil desteği gibi konularda yerli çözümlerin sunduğu avantajlar, işletmelerin bakışını etkileyen unsurlar. Rekabet yoğun sektörlerde yerelliğin getirdiği avantajı kullanmak büyük önem taşıyor. Bu açıdan, ilerleyen dönemlerde Palmate gibi yerli chatbotların iş dünyasının dönüşüm süreçlerine katkı sağlayarak, şirketlerin rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olacağını söyleyebilirim.”
Palmate ne özellikler getiriyor?
Onur Candan, kendi geliştirdikleri yerli chatbot Palmate ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Palmate, şirketlerin mevcut süreçlerini ve sistemlerini etkilemeden onlara kolaylıkla entegre olur. Bu sayede ister müşterilerine isterlerse de çalışanlarına yüksek derecede kişiselleştirilmiş cevaplar üretir ve onların sorunlarını çözer. Nitelikli chatbotların, konularının güncel ve diyalog sistem entegrasyonu yönünden zengin olması gerekiyor. Bu anlamda Palmate, %80’e varan kolaylık sağlamaktadır. Bu kritik yapı, Palmate’i diğer chatbot platformlarından ayıran en önemli özellik diyebiliriz. Bu sayede Palmate, kullanıcıların sorularını daha doğru ve kapsamlı bir şekilde anlayarak, daha kişiselleştirilmiş yanıtlar verebilmektedir. Ayrıca, sürekli öğrenme özelliği sayesinde Palmate, zaman içinde daha da gelişmekte ve kullanıcı deneyimini iyileştirmektedir.
Bir çağrı merkezi çalışanı ortalama 50 soruya yanıt verebilirken, chatbotlarla desteklenen bir ekip, aynı sayıda çalışanla 500’den fazla kullanıcıya hizmet verebilir. Şirketler, maaşlı çalıştırdıkları destek veya satış personelinden beklemedikleri birçok karmaşık beceriyi chatbotlardan beklemektedirler. Ancak, gelişmiş ve kapsamlı bir chatbot oluşturmak, yalnızca teknik beceri gerektiren bir yazılım geliştirme sürecinden ibaret değildir. Bu süreç, aynı zamanda müşteri hizmetleri, pazarlama ve ürün yönetimi gibi birden fazla departmanın iş birliğini ve koordinasyonunu da zorunlu kılmaktadır. Chatbotun doğru bir şekilde yönlendirme yapabilmesi için, kullanıcı ihtiyaçlarına uygun içeriklerin titizlikle belirlenmesi ve bu içeriklerin sistemde doğru bir şekilde konumlandırılması gerekir. Bununla birlikte, chatbotun etkinliğini sürdürebilmesi adına bu içeriklerin düzenli olarak güncellenmesi ve sistemin dinamik bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı, chatbot geliştirme ve yönetimi, pek çok şirket için zorlu ve kapsamlı bir proje haline gelmektedir. Bu açıdan baktığımızda Palmate’in bu problemleri çözmek, kolaylaştırmak anlamında rakiplerinden önde olduğunu da eklemeliyim.”