Türk Telekom, insana yatırım yapmalı

ADSL hattım çalışıyor ama telefonum kesik. Peki bundan size mi ne? Çünkü bilgili bir Türk Telekom yetkilisine ulaşamadım da ondan. Oysa bir süredir Türk Telekom’un hizmet kalitesinin yükseldiğini anlatan yazılar yazıyordum. Satış tarafı öyle ama teknik servis tarafı evlere şenlik.-Alo telefonunuz arızalıymış
-Bu değil öbürü arızalı
-Evet efendim sorun nedir?
-ADSL çalışıyor ama çevir sesi yok
-Mümkün değil hat yoksa ADSL çalışmaz
-Canım yine çalışmasın çalışıyor işte. Hem santraller dijital değil mi hattı kesmişler demek ki santralden.
-Santralden hattı mı kesmişler? Niye kessinler canım. Sizin hatta bir şey vardır. Ahizeniz arızalıdır.
-Beyefendi hatta sorun olsa Internet’e de giremem, ahizeyi de denedim arızalı değil. Hem hatta bir şey olsa ben zaten tamir ederim. Siz santralden çevir sinyali yollamıyorsunuz. Lütfen sinyali yollayın.
-Ya oturduğu yerden nasıl kesecek adam hattı?
-Fatura ödenmeyince nasıl kesiyorsa öyle. Gelip binadan kesiyor. Bilgisayarından bir tuşla kesiyor
-İyi bakarız o zaman. Ama hat yoksa ADSL’de olmaz
-Siz yine bir sorun. Belki oluyordur. (Belki değil oluyor ya. Internet var hat yok. Teknik servis elemanı bihaber. Yani beni aklınca tiye almıyorsa).

Şimdi gruplarla www.btdunyasi.net teki köşe ile ben derdimi duyurabiliyorum ama duyuramayan insanlar ne olacak? Ya bir de bıktım bu Telekom’un teknisyenlerinden. Yazılımdan dijital santralden haberi yok ve yardımcı olamıyor. Karşımda bilgili birisini isteme hakkım yok mu?

Alo arıza servisini arıyorsunuz. Arıza kaydı alınmıştır. Ya dur bakalım bir zahmet arızamın ne olduğunu da kaydetsene. Bir menü yap ya da eğer şu arıza varsa 1’e yok öbürü varsa 2’ye basın gibi. Hem Internet’ten de bir form hazırla. Orada enime boyuma anlatayım arızayı. Sen de ona göre uygun uzmana yönlendir.

Türk Telekom’un yaptığı atağı takdir ediyorum. ADSL hizmetinden de genel şikayetin aksine memnunum. Türkiye’de Internet’in önünğü açacağını düşünüyorum. Ancak üst yönetimin bu son atağına cevap verecek bir kadronun bulunduğundan emin değilim. Bulunan değerli elemanların doğru yerden çalıştığından da.

Artık Telekom’un hizmetleri karmaşıklaştı. Ben karşımda yazılımdan anlayan ve müdahale eden teknik eleman istiyorum. Hatta mühendis istiyorum yerine göre. O kadar işsiz mühendis var. Onlar dururken bunlar niye çalışıyor anlamıyorum.

Türk Telekom yetkililerine sesleniyorum:
1. Lütfen telefonuma çevir sinyalini yollayınız. Dijital santrallerin teknik elemanın elinde oyuncak olmasına da izin vermeyiniz. Canı sıkılan neden hattımı kesiyor yahu.
2. ADSL hizmeti veriyorsanız teknik servis elemanlarınızı da ya eğitiniz eğitilme umudu olmayanları da başka alanlara kaydırıp eğitimli işsizler ordusundan kendinize seçme bir teknik servis ekibi kurunuz.

Bütün sektörlerde hizmetler karmaşıklaştı. Artık daha eğitimli ve bilgili eleman gerekiyor. İşin garibi ülkede bu eleman da hazır işsiz bekliyor. Oysa tasarruf tedbirleri yğüzünden bunlar işe alınamıyor.

Kamu kurumlarında, özellikle de Telekom gibi atak içindeki kurumlara personel anlamında bir kan değişimi gerekiyor. Karşımdaki kişi benden daha bilgili olmalı. Ben ona işini öğretmemeliyim.

Her telefonum kapandığında bir köşe yazısı yazacaksam işimiz var yani. Peki bu imkanı olmayanlar ne yapacak? Zaten bu yazının amacı onların da derdine derman olmak. Yoksa santralden hattımı gerkçesiz kesen elemanı da, yav sizin terminal arızalıdır diyen elemanı da gider yazılı olarak şikayet ederdim.

Ama sorun daha büyük. Bu insanların da suçu yok bir yerde. Onlara bilgi ve becerilerinin ötesinde işler veriliyor. Ya bu bilgi ve beceriler kazandırılmalı olamıyorsa da personel değişimi sağlanmalı.

Telekom gibi kurumlar çağa ayak uydurmak istiyorlarsa klasik devlet memuru iş güvencesini elemanlarına sağlayamazlar. Sözleşmeli personel çalıştırmaları ve uygun donanıma sahip olmayanları değiştirmeleri daha uygundur.

Dost acı söyler. Yahu değiştirin personelinizi kendiniz de uçun Türkiye’yi de uçurun. Gerekirse devlet dışarda kalan personele açıktan para versin. Yine de ülke karlı çıkar yani.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu