Türk Telekom “Konuşturacak”

Türk Telekom’un Ağustos ayından itibaren devreye girecek yeni abonelik paketleri ve indirimleri haberlerini hepimiz okuduk sanırım. Konu bu kadar sıcak, her Türk vatandaşının kesesini bu kadar etkileyecek olunca daha indirimlerin açıklanacağı basın toplantısından önce Türk Telekom konuşmaya başladık.Pek de alışık olmadığımız halde toplantıdan önce Anadolu Ajansı’nın geçtiği haber gazete ve televizyonların haber merkezlerine bomba gibi düştü. Eeee tabii ki uzak mesafe telefon lisansı alarak telekom hizmeti vermeye hazırlanan Telekom Operatörleri’nin toplantı salonlarına da.

Türk Telekom hizmete alacağı yeni abonelik paketleri, yeni indirimleri ile hepimizin telefonu daha fazla kullanmasını, konuşmasını hedefliyor. Bu indirimler bunu sağlayacaktır da. Ayrıca Bu indirimlerden sonra Telekom Operatörleri ile Türk Telekom arasında ara bağlantı ücretleri konusunda tartışma da uzayıp gidecektir. Daha toplantı bittiği dakika Telekom Operatörleri bu indirimlerden sonra şikayetlerine başladılar bile. Yani karşı tepkiler de çok konuşulacak.

Operatörler arabağlantı ücretlerinin de abonelik paketlerindeki indirimler seviyesine çekilmesine gayret gösterecek, daha önce Internet Servis Sağlayıcılar ve TTnet arasında yaşanmış olan sorunlar, yargı süreci büyük olasılıkla Telekom Operatörleri ve Türk Telekom arasında da cereyan edecek. Ne de olsa tarih tekerrürden ibarettir. Bunu bekleyip göreceğiz.

Benim dikkat çekmek istediğim konu farklı.

Şahsen Türk Telekom’un düzenlemiş olduğu basın toplantısına katıldım. Toplantı girişinde abonelik paketleri ile ilgili bilgilerin olduğu klasörü aldım. Genelde bu tip dosyalardaki bilgiler çelişkiler içerir. Türk Telekom’un dosyasında da çelişki vardı. Örneğin AVEA’nin 505’li ve 555’i numaralarını aramak ayrı fiyatlara tabiydi tarifelerde.

Konumuz bu da degil. Türk Telekom’un bilgilendirmeye, dogru bilgi vermeye, kolaylık sağlamaya ne kadar istekli oluşu.

Ben bu çelişkiyi toplantıda arkadaşlara gösterip gülerken Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan toplantıya başlamış ve benim tarifelerde gözüm çarpan konu hakkında bilgi veriyordu.
Toplantı süresince sorulan bütün sorulara bildiği kadarıyla, verebildiği kadarıyla en doğru, en kestirme cevapları verdi. O toplantıya gidip de kafasında soru işaretiyle ayrılan birisi olduğunu zannetmiyorum.

Türk Telekom rekabet ortamında bir kamu kuruluşu olarak değil de bir özel sektör şirketi olarak, bu mantelite ile var olunabileceğini kavramış. Uygulamada eksiklik, yanlışlık yok mu. Vardir, olacaktır da. Ama en azından mantelitelerini doğru bir temele oturtmuşlar.

Bununla ilgili bir örnek daha. Türk Telekom çeşitlendirdiği abonelik paketleri konusunda seçim yapacak olan Abonelerine bir kolaylık sunmak amacıyla Ağusto ayı faturalarında o faturanın konuşma süreleri ve ücretlerine göre Abonelere hangi paketin kendilerine uygun olduğuna yönelik bir bilgi de iletecek. İste MÜŞTERİ İLİŞKİSİ.

1994 yılından beri Türkiye’de Turkcell ve Telsim hizmet veriyor. Şimdiye kadar pazara sundukları abonelik paketinin haddi hesabı yok. Aycell ve Aria da hizmet farklılaşması adına çeşit çeşit paket ile hizmete başlamıştı. Bu operatörlerden hiçbirisi abonesinin kullanım alışkanlıklarını, faturasını dikkate alarak

“Siz şu kadar konuşuyorsunuz. Size en uygun tarifemiz budur. Buna geçmenizi öneririz” diye birşey yapmadı. Yapamadı.
Telsim birara abonelik paket seçimi ile ilgili bir uygulamayı web sitesine koymuştu. Ama bu uygulamadan size uygun paketi seçebilmeniz için toplam sabit hat, Turkcell, Telsim içi görüşmelerinizin, dakikasını bilmeniz gerekiyordu. Yani oturup faturadan kağıt kalem hesap yapacaksınız. Turkcell’de de böyle bir uygulama yoktu.

Ama beğenmediğimiz, hizmetlerinden yakındığımız, sürekli eleştirdiğimiz bir kamu kuruluşu Türk Telekom müşterinin ihtiyacını karşılayacak. En uygun paket konusunda öneride bulunacak.

İşte Müşteri İlişkileri Yönetimi. İşte CRM.

Teşekkürler Türk Telekom

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu